Uitvaartverzekering Uitvaartverzorging Yarden

0800 8192 24 uur per dag

0800 1292

Yarden Crematorium Daelwijck

Yarden Crematorium Daelwijck

Crematorium DaelwijckAan de noordkant van de stad Utrecht, in een prachtig aangelegd groen park met een vijver en fontein, ligt Crematorium Daelwijck.

Het markante gebouw kenmerkt zich door zijn bijzonder moderne en warme uitstraling. Dit wordt versterkt door onze  gastvriendelijke medewerkers. Want in onze dienstverlening staan uw wensen en die van uw overleden dierbare centraal.

Crematorium Daelwijck vindt het belangrijk dat nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Op een passende manier en in een prettige omgeving. Dit kan een formele plechtigheid zijn of een plechtigheid met een ongedwongen, intieme sfeer. Crematorium Daelwijck biedt u beide mogelijkheden.

Crematorium Daelwijck in beeld


Formele aula

Formele aula Crematorium DaelwijckDe formele aula is zeer geschikt voor grote groepen en kan wel tot 900 gasten ontvangen. Door de beeldschermen kan elke gast de plechtigheid volgen. Deze aula heeft een formeel karakter:
de banken staan opgesteld richting kist en katheder. Vanuit de aangrenzende binnentuin krijgt de aula natuurlijke lichtinval.

De ruimte biedt mogelijkheden om de plechtigheid een persoonlijke invulling te geven. Bijvoorbeeld kan de decorwand achter de kist de lievelingskleur van de overledene weergeven of foto’s en films tonen. De wanden zijn voorzien van akoestische platen wat bijzondere en warme klanken geeft aan elk muziekstuk.

Informele aula

Informele aula Crematorium DaelwijckVoor meer intieme en informele plechtigheden biedt crematorium Daelwijck een kleinere aula. In deze aula staan de banken in een cirkel om de kist heen. Door de ronde opstelling wordt de plechtigheid intiem beleefd. De nabestaanden zitten tegenover elkaar en kunnen elkaars emotie zien tijdens het afscheid nemen van een dierbare.

Ontvangstruimten

Voorafgaand aan de plechtigheid kan de naaste familie van de overledene verblijven in een aparte kamer. In deze kamer kunnen zij in een kleine kring een moment bij elkaar zijn voordat de plechtigheid begint. De overige gasten worden ontvangen in de ontvangstruimte voor belangstellenden, die grenst aan de aula.

Familiekamer (na de plechtigheid)

Vaak wordt van de naaste familie verwacht dat zij direct na de plechtigheid door de belangstellenden worden gecondoleerd. In Crematorium Daelwijck bieden wij de mogelijkheid aan naaste familie om een moment rust te nemen na de plechtigheid.
Een extra service die vooralsnog alleen in deze regio door Crematorium Daelwijck wordt aangeboden.

‘Feeling Environment’

De afgelopen jaren is Crematorium Daelwijck gerestyled en uitgebreid met twee restaurants en het Grand Café. Bij de restyling hebben we ons laten leiden door het zogenaamde ‘Feeling Environment’-concept. Deze gedachte gaat ervan uit dat geuren, kleuren, sfeer, uitstraling, stoffen en verlichting in de diverse ruimten van grote invloed zijn op de manier waarop nabestaanden en bezoekers het afscheid ervaren.

Restaurants de Fonteinzaal en de Vijverzaal

Restaurants Crematorium DaelwijckNa de plechtigheid zijn de gasten hartelijk welkom in één van onze restaurants, de Fonteinzaal of de Vijverzaal. Beide restaurants zijn sfeervol ingericht, met warme kleuren, comfortabele stoelen en mooie verlichting. Aan de zuidzijde van beide zalen bevindt zich een overdekt en verwarmd terras met uitzicht op de vijver en het omliggende herdenkingspark.

Crematorium Daelwijck biedt een breed assortiment horecaproducten. Van eenvoudige koffie met cake tot uitgebreide koffie-, lunch- en borrelarrangementen. De professionele keuken beschikt over de modernste voorzieningen om grote groepen te bedienen. De restaurants beschikken elk over circa 100 zitplaatsen en bij grotere groepen kunnen de zalen worden samengevoegd. Het terras heeft in totaal 100 zitplaatsen en biedt gelegenheid om te roken.

Grand Café

Grand Café Crematorium DaelwijckHet Grand Café is een sfeervolle en caféachtige ruimte die voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Bijvoorbeeld voor een informele afscheidsplechtigheid of een condoleance.
De ruime bar van het café kan tijdens een plechtigheid door middel van een wanddoek aan het oog onttrokken worden. Als de meeste gasten zijn vertrokken kan de naaste familie het Grand Café gebruiken voor een rustig moment. Zo kan in kleine kring nog even nagepraat worden.

Wasgelegenheid Crematorium DaelwijckHandenwasgelegenheid (voor Hindoestaanse uitvaarten)

Speciaal voor Hindoestaanse uitvaarten heeft Crematorium Daelwijck een wasgelegenheid gecreëerd. De gasten kunnen na de plechtigheid hun handen wassen. Tegen een achtergrond met oosters motief van glimmende stenen zijn vier fonteinen.


Familie aanwezig bij crematie

Crematorium Daelwijck biedt de mogelijkheid aan naaste familie om aanwezig te zijn bij de werkelijke crematie. Wegens veiligheidsredenen kunnen er maximaal 10 personen aanwezig zijn. De overige familieleden (maximaal 20 personen) kunnen de crematie in de naastgelegen familiekamer via beeldschermen volgen.

Urnentuin Crematorium Daelwijck Herdenkingspark

Rond de karakteristieke vijver ligt het Herdenkingspark. Crematorium Daelwijck biedt nabestaanden de mogelijkheid om
hun dierbare te herdenken. Er zijn urnentuinen, urnenmuren, strooivelden, een kinderhofje en een buitencolumbarium.

Onderscheidend in veelzijdigheid

Crematorium Daelwijck biedt een grote diversiteit aan mogelijkheden om een plechtigheid vorm te geven. Onze faciliteiten en centrale ligging in het land maakt Crematorium Daelwijck een aantrekkelijke uitvaartlocatie, die alle ruimte en gelegenheid biedt voor een persoonlijk en passend afscheid.

Onze medewerkers zetten zich volledig in om de uitvaart geheel naar uw wensen te laten verlopen. Daarbij is er veel meer mogelijk dan u denkt. Legt u uw persoonlijke ideeën vooral aan ons voor, zodat onze medewerkers met u mee kunnen denken. Wij, het team van Yarden Crematorium Daelwijck, staan klaar om u van dienst te zijn en u optimaal te ondersteunen.

Crematorium Daelwijck in Feiten & Fabels

Beschikbare ruimtes

Aula's

Aantal aula's 2
Aula 1 Grote aula
Totaal aantal bezoekers ca. 600
Aantal zitplaatsen 260
Aula 2 Kleine aula
Totaal aantal bezoekers 80
Aantal zitplaatsen 60

Restaurants en Grand Café

Aantal 3
Restaurant 1 Vijverzaal
Totaal aantal bezoekers 200-300
Aantal zitplaatsen 100
Terras Ja
Kinderhoekje Ja
Overig Uitzicht op vijver met fontein
Restaurant 2 Fonteinzaal
Totaal aantal bezoekers 200-300
Aantal zitplaatsen 100
Terras Ja
Kinderhoekje Ja
Overig Uitzicht op vijver met fontein
Grand Café
Totaal aantal bezoekers 75
Aantal zitplaatsen 62
Terras Ja
Kinderhoekje Ja
Mindervalide toilet Ja
Overig Uitzicht op vijver met fontein

Familiekamers

Aantal familiekamers 2
Familiekamer 1
Aantal personen ca. 25
Aantal zitplaatsen 15
Familiekamer 2
Aantal personen ca. 20
Aantal zitplaatsen 10

Wachtruimtes belangstellenden

Aantal wachtruimtes2
Wachtruimte belangstellenden 1
Aantal personen100
Aantal zitplaatsen30
Wachtruimte belangstellenden 2
Aantal personen 50
Aantal zitplaatsen 30

Beschikbare tijd

Om te zorgen dat u voldoende tijd krijgt om afscheid te nemen, reserveren we ruim de tijd voor aula en condoleance. In overleg kunnen we vaak de tijden uitbreiden.

Beschikbare tijd

Basistijd aula 45 minuten
Basistijd koffiekamer 45 minuten
Uitbreidingstijd aula Per 15 minuten
Uitbreidingstijd koffiekamer Per 15 minuten

Plechtigheid - voorzieningen aula

Muziekinstrumenten Grote aula: vleugel en orgel
Kleine aula: piano en op verzoek orgel
Gratis gebruik
Muziekstandaards Ja
Handmicrofoon / losse microfoon Handmicrofoon
Presentatiemogelijkheden in aula Grote aula: beamer
Kleine aula: 2 beeldschermen
Kruis voor aula Ja
Ohm teken Ja
Wierook en wierookvat Ja
Waxinelichtjes Ja
Kaarsen Ja
Bloementoefje als herinnering mee Ja
Bijbels + versies Ja, in beide aula's
Kist aan het oog onttrekken Nee
Bloemen Na afloop van de dienst wordt een selectie van de bloemen op het terrein van het crematorium bewaard. De linten en kaarten krijgt u van ons retour
Buitenplechtigheid Ja, op het terras
Ringleiding Ja
Rolstoel voor bezoek 2
Invalidenparkeerplaatsen Ja, dichtbij de grote aula

Muziek en beeld

Muziek afspelen en live muziek

Afspeelmogelijkheden Cd's en USB-stick
Aanleveren muziek 24 uur van te voren. Brengt u cd's, dan gaat onze voorkeur uit naar originele cd's. Zelfgebrande cd's geven vaak problemen
Muziekboek te downloaden Nee
Muziekcollectie Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Onze medewerkers adviseren u graag.

AV faciliteiten

Geluidsopname plechtigheid Cd. Het crematorium maakt altijd een geluidsopname van de plechtigheid. Deze wordt een maand bewaard. In deze periode kunt u de geluidsopname bestellen
Beeldopname Op aanvraag
Presentatiemogelijkheden in aula Kleine aula: 2 beeldschermen
Grote aula: beamer
Grand Café: beeldscherm

Catering

Tijdens familiebezoek of condoleance kunt u  in ons restaurant kiezen uit ons uitgebreide assortiment van koffie, thee en belegde broodjes. Ook bieden wij culinaire arrangementen die passen bij een sfeervol afscheid.

Roken

In alle vestigingen van Yarden bent u welkom in een rookvrije omgeving.

Asbestemming en nagedachtenis

Beslissen over de asbestemming is vaak niet eenvoudig. Onze mensen adviseren u graag, vertellen over de mogelijkheden en laten verschillende vormen van nagedachtenis zien. Bel gerust voor een afspraak.

Aanwezige voorzieningen

Asverstrooiveld Ja
Urnenmuur Ja
Binnencolumbarium Nee
Urnentuin Ja
Gedenkplaatjes Ja
Gedenkstenen Ja
Kinderhofje Ja

Opbaarkamers

We kunnen gebruik maken van de opbaarkamers in het naastgelegen Yarden Uitvaartcentrum Utrecht.

Nuttige downloads

Aanvraagformulier voor crematie bij Yarden Crematorium Daelwijck
- Algemene voorwaarden van de Landelijke Vereniging van Crematoria
- Servicegids van Yarden Crematorium Daelwijck

Openingstijden


Plechtigheden Maandag t/m zaterdag: 09.00 uur - 18.00 uur. Overige tijden in overleg
Park Dagelijks van 08.30 uur tot zonsondergang
Administratie Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.00 uur
Afgifte bloemen Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Parkeren

Aantal parkeerplaatsen op terrein ca. 75
Directe omgeving ca. 75
Invaliden 2
Openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal met buslijn 6 richting Overvecht Noord - halte Klopvaart Vandaar nog ca. 7 minuten lopen

Klanttevredenheid

Dit cijfer geeft de gemiddelde waardering weer van de nabestaanden, voor wie wij dit jaar een uitvaart hebben verzorgd. Vier weken na iedere uitvaart stuurt Yarden de nabestaanden een vragenlijst. Hierop kunnen zij aangeven in weke mate zij de verschillende diensten en producten van Yarden waarderen en hoe zij de totale dienstverlening en die van de uitvaartverzorger ervaren hebben. Een onafhankelijk bureau zorgt voor de verwerking van de beoordelingen en resultaten.

Als uitvaartorganisatie met een gecertificeerd Keurmerk is Yarden verplicht de klanttevredenheid te meten. Maar belangrijker is: deze informatie helpt ons om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Meer informatie over het Keurmerk Uitvaartzorg: www.keurmerkuitvaartzorg.nl.