Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Opa wil gecremeerd worden

Anneke vertelt dat ze nog nooit een begrafenis heeft geregeld en ze ook geen idee heeft wat haar opa precies voor begrafenis wilde. Dat ze niet eens weet of hij wel begraven wil worden en niet voor een crematie zou kiezen. Uitvaartverzorgster Simone stelt haar gerust. "Je opa was verzekerd bij ons, hij heeft dat bij ons allemaal aangegeven op een speciaal uitvaartwensenformulier. Hij heeft daarop vermeld dat hij gecremeerd wil worden." "Gecremeerd? En wat moet er dan met zijn as gebeuren?"

Lees meer

Haar wens: haar zoon nog zien

De moeder is spierwit en de opa, de vriendin en zus staren zwijgzaam voor zich uit wanneer ik de kamer binnenkom. Het is een donkere ruimte met donkerhouten meubels en zware gordijnen. De emoties maken het niet lichter. Na de 1e begroeting blijft het lang stil. Ze zeggen me dat ik maar even moet gaan zitten. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen, ik ben opgeroepen voor deze 1e kennismaking, maar ik voel dat het nog zo vers is.

Lees meer

Hij wil eigenlijk niets bijzonders

Eigenlijk wilde hij niets…

Ik kom binnen in een kamer van verdriet. Zoon, dochter en vader zitten bij elkaar in een sfeer van gelatenheid. Hun moeder en vrouw is redelijk plotseling overleden. De laatste jaren ging het steeds minder goed met haar gezondheid, maar ineens ging het snel. En ook al weet je dat haar einde komt, ineens is dat einde daar. Om de mensen die veel van haar houden, verdrietig en leeg achter te laten.

Lees meer

Wat moet er met de bezittingen zoals sieraden gebeuren als een dierbare overlijdt?

Erfenis verdelen? 10 tips om ruzie te voorkomen

Ruzie bij de erfenis. Bijna iedereen kent wel zo’n verhaal.  Uit eigen ervaring omdat de verdeling van de erfenis in de familie moeizaam of met ruzie verlopen is. Of door ervaringen van vrienden of bekenden. Verhalen waarbij families elkaar al jaren niet meer zien of spreken. Of het conflict is zo hoog opgelopen, dat de afwikkeling van de nalatenschap alleen nog bij de rechter kan worden uitgevochten.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookie-instellingen