Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Hij wil eigenlijk niets bijzonders

Eigenlijk wilde hij niets…

Ik kom binnen in een kamer van verdriet. Zoon, dochter en vader zitten bij elkaar in een sfeer van gelatenheid. Hun moeder en vrouw is redelijk plotseling overleden. De laatste jaren ging het steeds minder goed met haar gezondheid, maar ineens ging het snel. En ook al weet je dat haar einde komt, ineens is dat einde daar. Om de mensen die veel van haar houden, verdrietig en leeg achter te laten.

Lees meer

Wat moet er met de bezittingen zoals sieraden gebeuren als een dierbare overlijdt?

Erfenis verdelen? 10 tips om ruzie te voorkomen

Ruzie bij de erfenis. Bijna iedereen kent wel zo’n verhaal.  Uit eigen ervaring omdat de verdeling van de erfenis in de familie moeizaam of met ruzie verlopen is. Of door ervaringen van vrienden of bekenden. Verhalen waarbij families elkaar al jaren niet meer zien of spreken. Of het conflict is zo hoog opgelopen, dat de afwikkeling van de nalatenschap alleen nog bij de rechter kan worden uitgevochten.

Lees meer

64 condoleanceteksten

Vlak na het bericht van een overlijden, sturen we vaak een kaartje of bericht via social media. In dit bericht condoleren we de nabestaanden en wensen ze sterkte toe in de moeilijke tijd die aanbreekt. Zo toon je medeleven aan de nabestaanden. Zeker als je niet in de gelegenheid bent om naar de crematie of begrafenis te komen of de familie op een andere manier sterkte te wensen. Wat schrijft u op een condoleancekaartje?

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookie-instellingen