Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

De juiste balans

Heeft u uw uitvaartwensen vastgelegd? Er zijn mensen die niets vastleggen en er zijn mensen die tot in het kleinste detail hun uitvaart vooraf regelen. Als uitvaartverzorger heeft John Heskes hier dagelijks mee te maken. In deze blog deelt hij ervaringen en vindt u tips die u kunt gebruiken wanneer u nadenkt over uw eigen uitvaart.

Lees meer

RUST!

Zo tussen Sinterklaas en de jaarwisseling pakken we massaal een bepaald vast ritme op. Wensen versturen, keuzes waar-met-wie-eten-we-wanneer-wat, kerstconcert bezoeken, Top-2000 luisteren, jaar evalueren en nieuwe plannen of misschien voornemens maken. Vaak een volle maand met van alles te doen qua afsluiting en feest vieren. Van de 31 dagen in december, worden er 23 veelal volgestouwd. Het raast om ons heen, waar is de rust?

Lees meer

Liefde, tijd en dood

Geloof, hoop en liefde waren de sleutelwoorden de ik van huis uit meekreeg. Nieuwe tijden
geven nieuwe kansen en als je dan met je geliefde naar de bioscoop gaat om wat meer quality time met elkaar door te brengen, kan het zijn dat je zomaar nieuwe inzichten krijgt, puur door de boodschap van een film met een geweldige cast.

Lees meer

Betekenisvolle plekken

Als uitvaartverzorger maak je heel wat mee. Het aandragen van een locatie voor de uitvaart is een onderdeel van je werk. Maar soms hebben nabestaanden toch andere ideeën. Zo was het ook met José. José belde mij 's morgens vroeg dat haar man plotseling was overleden. Een acute hartstilstand en ondanks alle inzet van het ambulancepersoneel was haar man Nico bij aankomst in het ziekenhuis overleden.

Lees meer

Tips voor jouw 'erfenis' op social media

Sta jij wel eens stil bij de hoeveelheid gegevens die je plaatst op social media? Denk aan je diverse persoonlijke profielen, foto’s en video’s, berichten, tweets etc. Als je overlijdt, blijven al deze gegevens rondzweven op het world wide web. Wil je dat? Of wil je dat je nabestaanden er iets mee doen? Tip: denk nu alvast na over wat er moet gebeuren met je social media accounts na je overlijden. Wat zijn de mogelijkheden?

Lees meer

Hoe persoonlijk wilt u het hebben?

Afgelopen maand mocht ik het afscheid organiseren van Bob. Bob hield van gezelligheid, van een drankje en een hapje. Het was dan ook absoluut de wens van zijn vrouw en dochters dat zijn afscheid voor een selecte groep mensen in een bij hem passende sfeer zou plaatsvinden. Eerst een rouwbezoek voor zo’n 30 personen en daarna een informele afscheidsbijeenkomst voor 18 personen. Waarbij in ruime mate voor een drankje en een hapje diende te worden gezorgd.

Lees meer

Een warme deken aan herinneringen

De eerste man in je leven is de grote, sterke, liefhebbende vader. Is je vader ongeneeslijk ziek of komt hij onverwachts te overlijden, dan wordt alles anders. In het boek 'Hemelse vaders en hun dochters' schrijven dochters over hun overleden vaders. Schrijven kan een hulpmiddel zijn bij rouwverwerking. Dat ondervond een van deze trotse dochters, Kitty van Blankers-Waser. In haar verhaal koestert zij vooral liefdevolle herinneringen aan haar vader.

Lees meer

De trompettist

‘Is niet elke uitvaart hetzelfde?’, vragen mensen regelmatig aan uitvaartverzorgster Marlon Noordhuis. Natuurlijk zijn er globale overeenkomsten, maar elke uitvaart heeft zijn eigen bijzonderheden. Zo ook die van Gerard. Gerard was een einzelgänger. Hij was nooit getrouwd geweest, had geen kinderen en leefde erg op zichzelf. Zijn grote liefdes waren zijn hondje Puck en zijn trompet. Toen Puck doodging, kwam Gerard alleen nog buiten om boodschappen te doen. Zijn buren sprak hij nauwelijks. En Gerard vond het wel goed zo.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies