Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Theo en Pleun

Zijn laatste facebookbericht luidt: Even bijgetankt…. Er zitten 6 foto’s bij, waarvan 4 foto’s met hond Pleun. Pleun is de hond die hoort bij de Bed & Breakfast waar Theo en zijn lieve vrouw Sandra geregeld komen.

Lees meer

Een warm en intiem afscheid van een geliefde tante

Ik ben onderweg naar een melding van overlijden. De familie heeft mij uitgenodigd bij hen in de tuin om daar de uitvaart van hun dierbare tante te bespreken. Ik kom aanrijden en arriveer via een lange oprijlaan bij een mooie boerderij. De boerderij staat op een landgoed dat al vele jaren eigendom is van de familie. Gelegen aan de IJssel, naast een boomgaard.

Lees meer

Een frietkraam

We zeggen altijd: er is meer mogelijk bij een afscheid dan je denkt. Bij Yarden & van Proosdij hebben we al heel wat bijzondere verzoeken langs zien komen in de afgelopen jaren. Vaak is het makkelijk te regelen, soms iets moeilijker. Maar in de coronatijd komen we voor wel heel bijzondere uitdagingen te staan.

Lees meer

Van overlijden naar nieuw leven

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende en unieke uitvaarten. Soms eindigt contact dat ik heb met nabestaanden na enkele maanden, soms blijft het actueel en is te-hooi-en-te-gras er een ontmoeting. Werken vraagt energie en die energie haal ik ook uit contacten, uit ervaringen en uit het leven. Zo sprak ik onlangs met een prachtig authentieke man. Ik had de uitvaart van zijn vrouw verzorgd.

Lees meer

Begraven in de natuur

Ik ben sinds lange tijd weer eens bij de natuurbegraafplaats Hillig Meer. Ik kom er graag. Het is er prachtig. Erg sereen, rustgevend, troostrijk en puur. Op een of andere manier valt veel van het formele, wat vaak rondom een uitvaart hangt, weg als ik daar ben.

Lees meer

Ze wilde zo graag weer met hem samen zijn

Piet en Leny waren altijd gek op de natuur, én op elkaar. Samen brachten ze dan ook heel wat vrije tijd door in de bossen op de Veluwe. Tijdens één van hun wandeltochten waren ze al mijmerend tot de conclusie gekomen dat een gezamenlijke rustplaats midden in de natuur een passende en door hen beiden gewenste plek was na hun overlijden. Om niets aan het toeval over te laten en hun kinderen hiermee niet te belasten, reserveerden zij enige jaren geleden een prachtige plek midden op een heideveld van Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem.

Lees meer

Hij is dood, maar ik niet!

“Ook al was het overlijden verwacht, toch was ik niet voorbereid. Het is zo ingrijpend, zo intens en met zoveel gevolgen”. Dat zei een weduwe tijdens het nagesprek. Als uitvaartverzorger heb ik ook na de uitvaart veel contact met de opdrachtgever. Voordat Corona toesloeg kwam ik persoonlijk langs voor een nagesprek. Een jaar na de uitvaart zoek altijd weer even contact. Soms is er nog een herdenkingsbijeenkomst.

Lees meer

Omdat ze het wilde...

Niet meer opgesloten in haar eigen verdriet, maar eindelijk vrij…. Deze woorden stonden op haar rouwkaart. Het zijn woorden waar begrip uit spreekt. Soms gun je iemand een einde van een lang en zwaar gevecht.

Lees meer

Vanuit het hart

Binnen enkele dagen kun je soms al een beeld van een persoon krijgen en bijna iemand leren kennen. Die indruk kreeg ik onlangs door de gesprekken met een familie na overlijden van een vrouw. En door het bezig gaan met teksten schrijven en samen vorm geven van de uitvaart. De voorbereiding daarvan verdient veel aandacht, zodat de uitvoering gaat zoals verwacht. En zo een sterke herinnering te vormen die mensen verder helpt. Vanuit het hart!

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies