Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Stephan verloor zijn vrouw Ellemieke in 2016, maar hij heeft hoop voor de toekomst.

Hoop

Af en toe dwalen mijn gedachten af naar die ene dag ergens in april 2015. 29 april 2015 om precies te zijn! Het was dé dag dat wij de meest verschrikkelijke woorden uit ons leven te horen kregen.

Lees meer

Welke muziek wordt het meest gedraaid op uitvaarten?

64 meestgedraaide nummers uitvaartmuziek

Met muziek geeft u de uitvaart iets heel persoonlijks mee. De muziek die bij de plechtigheid gedraaid worden, zijn meestal de favoriete muziekstukken en liedjes van de overledene. Ook roept muziek herinneringen op bij de aanwezigen en geeft ze troost. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de 64 meestgedraaide nummers bij uitvaarten.

Lees meer

Richard Hattink ontwikkelde speciaal rouwlego voor kinderen.

Maak de dood bespreekbaar met Lego

Ik zocht iets dat laagdrempelig is voor kinderen om de dood bespreekbaar te maken. Dit vanwege mijn werk als rouwpedagoog, met een achtergrond als uitvaartverzorger. Ik dacht na over wat ik als kind leuk vond om te doen. Dat was met Lego spelen. Hoe mooi is het als je kinderen op die manier kunt helpen bij het voorbereiden van een begrafenis of crematie.

Lees meer

In het boek Verloren en gewonnen onderzoekt Maria de Greef of rouw en liefde naast elkaar bestaan (Foto: Idemagreet Kolfoort)

Verloren en gewonnen

Rood haar had hij; net als ik. Gedurende ruim 6 jaar was hij mijn lief, mijn eerste grote liefde. Johan. We droomden van een gezin (met waarschijnlijk allemaal roodharige kinderen). Aan die dromen kwam een abrupt einde toen hij het leven verloor in een auto-ongeluk.

Lees meer

Victor Staudt geeft lezingen over het leven na zijn 'zelfmoord'. (foto: Eckhard Sallerman)

Zelfmoord? Ik heb daar niets mee

Welk mens verlangt er niet af en toe, ook al is het maar een seconde, naar een leven waarin je niet voelt wat je kort voor dat doodsverlangen voelde? Een staat van zijn waarin je niet geplaagd wordt door gevoelens van wanhoop, machteloosheid of eenzaamheid? Ik zou willen dat die mensen er bij bosjes zijn, mensen die nooit aan zelfmoord denken. Ik vermoed dat het aantal beperkt is.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur
Bel mij terug08:00-21:00 (ma t/m vrij)
Chat online08:00-21:00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08:00-17:00 uur (ma t/m vrij)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur