Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Goede voornemens 2019

Goede voornemens 2019: zaken regelen voor later

Het is januari. De maand waarin iedereen druk is met nieuwe plannen, uitdagingen en doelen. Daar horen natuurlijk ook goede voornemens voor 2019 bij. Waarmee was u op de goede weg in 2018? En wat kan misschien beter? Hoe is het bijvoorbeeld met uw administratie en financiële zaken? Afspraken met anderen, daar houden de meeste mensen zich wel aan. Maar afspraken met uzelf zijn vaak lastiger om vol te houden.
Herkent u dit? Lees dan vooral verder.

Lees meer

Een gezellige sfeer

Als de burgemeester van het spreekgestoelte stapt, klinkt er applaus, of dat nou passend is op een uitvaart of niet. Simone vraagt of er nog andere mensen iets willen zeggen. Een oud-buurman staat op, loopt naar voren, kijkt wat zenuwachtig de zaal in en zegt: "Ik wil niet veel zeggen, ik houd het kort. Walter je was een heel goede vent. Het ga je goed, Walter." Het is geen feest de uitvaart van opa, maar er hangt een gezellige, gemoedelijke sfeer ondanks het verdriet.

Lees meer

Opa wil gecremeerd worden

Anneke vertelt dat ze nog nooit een begrafenis heeft geregeld en ze ook geen idee heeft wat haar opa precies voor begrafenis wilde. Dat ze niet eens weet of hij wel begraven wil worden en niet voor een crematie zou kiezen. Uitvaartverzorgster Simone stelt haar gerust. "Je opa was verzekerd bij ons, hij heeft dat bij ons allemaal aangegeven op een speciaal uitvaartwensenformulier. Hij heeft daarop vermeld dat hij gecremeerd wil worden." "Gecremeerd? En wat moet er dan met zijn as gebeuren?"

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookie-instellingen