Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

De taal van verdriet

Begrafenis stilgeboren dochter

Yarden uitvaartorganisatie heeft een overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat houdt in dat wanneer er een overlijden is in één van de opvangcentra, Yarden deze uitvaart mag begeleiden en uitvoeren. Uitvaartverzorger Wim de Graaf vertelt in deze aangrijpende blog over een van de bijzondere situaties waarin je dan soms terecht komt. Zo ontdekt hij tijdens de begrafenis van een stilgeboren dochtertje: iedereen spreekt de taal van verdriet. Zelfs als je een andere taal spreekt.

Lees meer

In dierbare herinnering

Vanmorgen moest ik de ruiten van mijn auto krabben, het had gevroren. Niet gek voor de tijd van het jaar. En in de avond zie ik steeds meer lichtjes verschijnen, in struiken en boompjes, bij de voordeur of aan het hek. Dit is de tijd die we doorbrengen met onze dierbaren en we in onze gedachten stilstaan bij de mensen die er niet meer bij zijn.

Lees meer

De juiste balans

Heeft u uw uitvaartwensen vastgelegd? Er zijn mensen die niets vastleggen en er zijn mensen die tot in het kleinste detail hun uitvaart vooraf regelen. Als uitvaartverzorger heeft John Heskes hier dagelijks mee te maken. In deze blog deelt hij ervaringen en vindt u tips die u kunt gebruiken wanneer u nadenkt over uw eigen uitvaart.

Lees meer

RUST!

Zo tussen Sinterklaas en de jaarwisseling pakken we massaal een bepaald vast ritme op. Wensen versturen, keuzes waar-met-wie-eten-we-wanneer-wat, kerstconcert bezoeken, Top-2000 luisteren, jaar evalueren en nieuwe plannen of misschien voornemens maken. Vaak een volle maand met van alles te doen qua afsluiting en feest vieren. Van de 31 dagen in december, worden er 23 veelal volgestouwd. Het raast om ons heen, waar is de rust?

Lees meer

Liefde, tijd en dood

Geloof, hoop en liefde waren de sleutelwoorden de ik van huis uit meekreeg. Nieuwe tijden
geven nieuwe kansen en als je dan met je geliefde naar de bioscoop gaat om wat meer quality time met elkaar door te brengen, kan het zijn dat je zomaar nieuwe inzichten krijgt, puur door de boodschap van een film met een geweldige cast.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies