Blog

Blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Herinnert u zich uw dorp uit de puberteit nog?

Welke herinneringen heeft u aan de pubertijd?

Eerste liefdes, problemen met ouders, leraren en misschien wel politie! Was u het populairste meisje van de klas of verborg u zich achter dikke jampotglazen? U kreeg misschien uw eerste (bij)baan, ging voor het eerst zonder ouders op vakantie en ontwikkelde ambities voor de toekomst. Zou het niet fijn zijn als uw dierbaren dit kunnen lezen als u er niet meer bent? Heeft u er wel eens aan gedacht uw herinneringen aan uw pubertijd op te schrijven?

Lees meer

Vooraf!

“Wat heeft ons dat goed gedaan! In het begin was het onwennig - bij het bespreken van de uitvaart en zéker toen we de ontvangstruimte binnenliepen - maar uiteindelijk was het zéér goed voor ons. En dat kregen we van zóveel mensen te horen. Dankjewel voor de inspiratie.” Dit zeiden enkele broers en zussen tijdens een gesprek weken na de uitvaart van hun vader. Een stukje inspiratie, passend bij hun ‘way-of-life’, was blijkbaar goed aangeslagen. Mooi dat ik dat voor hen kon doen. Nog mooier voor hen zelf, dat ze dat hebben laten gebeuren. Dat helpt hen weer verder.

Lees meer

Liedjes over moeders

Moederdag: 20 liedjes over moeders

Veel zangers en bands hebben een liedje gemaakt over moeders. André Hazes bezingt in 'De vlieger' bijvoorbeeld hoe een 8-jarig jongetje zijn overleden moeder een brief wil schrijven. Of Jan Rot die voor het liedje over zijn overleden moeder de Annie M.G. Schmidtprijs kreeg. Martha Wainwright zingt in het indringende lied 'Proserpina' hoe ze haar overleden moeder probeert terug te halen.

Lees meer

64 vragen over mijn uitvaart

Praten over de dood en het afscheid… Gemakkelijk is het niet. Belangrijk is het wel. Als nabestaanden op de hoogte zijn van uw uitvaartwensen, kunnen ze op een betekenisvolle manier afscheid nemen. Dat helpt bij het rouwproces. Veel mensen weten dit wel, maar hebben toch moeite om hun uitvaartwensen in kaart te brengen. Waar begin je? Ter inspiratie zetten wij 64 mogelijke vragen over uw uitvaart op een rij. Hoe wilt ú uw uitvaart geregeld hebben?

Lees meer

Gevend ontvangen!

Onderweg naar een afspraak rijd ik over de Zeelandbrug. Ons Zeeland blijft een prachtig land in zee. Bijzonder dat 2 eilanden op 5 kilometer afstand liggen en je nu zo ertussen heen en weer kan rijden met de auto. Onwillekeurig denk ik aan tijden dat de brug er niet was, dat mensen met de boot gingen en er veel meer tijd mee gepaard ging om te komen waar ik nu met de autozo snel ben. Ik voel me dankbaar in 2019 te leven. Wat een rijkdommen hebben we en wat een uitdagingen om daar goed mee om te gaan. Mijn doel na de brug is een gesprek met 2 zussen.

Lees meer

Voorganger gezocht

Als uitvaartverzorger beland ik soms in situaties die onoplosbaar lijken. Het komt dan aan op betrokkenheid en creativiteit. Dat is het mooie van ons beroep. Vorig jaar, vlak voor Kerst, overleed een mevrouw. Haar belangrijkste wens was een kerkelijke uitvaart. Dat bleek echter minder makkelijk dan gedacht.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookie-instellingen