De jongeren van Tweestrijd verzorgden op de kerstmarkt in Hoorn een muzikaal optreden in het Glazen huis.

Glazen huis

Het huis is nog in diepe rust. Mijn gedachten gaan terug naar het bijzondere weekend vorig jaar. De jongens en meiden van Tweestrijd in het Glazen Huis op de 1e kerstmarkt in Hoorn. Ik zie de glunderende bekkies van de crewleden nog voor me.

Schreeuw om hulp

Opeens besef ik dat het iets heel unieks was. Zouden zij zich realiseren hoe symbolisch een Glazen Huis is voor wie ze zich al jarenlang belangeloos inzetten? Bevinden die jongeren, om wie zij zich bekommeren, zich niet constant in een Glazen Huis?

Opgesloten in hun eigen omgeving, onhoorbaar, maar wel zichtbaar voor anderen. Als je zo van een afstandje kijkt en hen bezig ziet, lijken het hele normale jongeren. Maar de schreeuw om hulp uit hun hart, is niet te horen voor de mensen buiten het Glazen Huis. Zij zijn zich er misschien niet van bewust hoe die jongeren kunnen lijden.

Tweestrijd

Symboliseert het Glazen Huis ook niet de kwetsbaarheid van deze jongeren? Eén steen door de ruit en er kan onvoorstelbaar veel schade worden aangericht. Hoe groot en stoer ze ook lijken, diep van binnen zijn ze ongelukkig met hun leven en weten ze geen uitweg voor hun problemen.

Dan zijn daar die jongeren van Tweestrijd. Ze moedigen hun kwetsbare leeftijdgenoten aan om over hun problemen te praten. Vaak lukt dat. Dan zien ze ook dat zij niet de enigen zijn die problemen hebben. Vaak is dat een hele opluchting: herkenning, erkenning…

Dat is waarvoor de jongeren van Tweestrijd het allemaal doen. Al een paar jaar zetten zij zich in voor depressieve jongeren. Zij  proberen hen uit hun isolement te halen. Problemen bespreekbaar te maken en jongeren te behoeden voor een hele nare keuze in hun leven…

Bewondering

Wat heb ik een bewondering voor deze jongeren, die zich dag in dag uit tomeloos en geheel vrijwillig inzetten voor hen die het moeilijk hebben. De sterk band tussen de leden van deze groep onderling is ongekend. En wat ben ik blij dat ik als bestuurslid van deze organisatie mijn werk mag doen te midden van deze fantastische groep, waarvoor ik ongekend respect heb.

Dat Glazen Huis was zo gek nog niet… 

Lex Putter werkt bij Yarden en is penningmeester van Stichting Tweestrijd Hoorn.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies