Goodbyes® een alternatief voor het traditionele condoleanceregister

Lange rijen, handen schudden en zoeken naar de juiste woorden. Het zijn de bekende stappen bij een condoleance. Uit onderzoek van Yarden blijkt dat veel mensen het moment van condoleren tijdens een uitvaart als ongemakkelijk en soms lastig ervaren. Het kan best moeilijk zijn om tijdens dit moment je gevoelens te uiten en je hart te laten spreken.

Juist op een moment dat je zoveel voelt. Daarnaast biedt het traditionele condoleanceregister weinig ruimte om gevoelens en medeleven te uiten. Yarden gelooft dat een goed afscheid je verder helpt. Hierbij kan een condoleance een belangrijke rol spelen. Daarom omarmt Yarden het nieuwe concept Goodbyes®, een mooi en modern alternatief voor het traditionele condoleanceregister.

Wat is ‘Goodbyes®’?

Goodbyes® bestaat uit een herinneringsbox met bijbehorende kaartjes die tijdens het condoleren op een rustige plek in de condoleanceruimte staat. Bezoekers hoeven niet meer in de rij te staan voor het condoleanceregister, maar kunnen in alle rust en anonimiteit een mooie wens of herinnering op de fraai vormgegeven kaartjes achterlaten. De kaartjes worden verzameld in de duurzame herinneringsbox voor nabestaanden. Het is voor hen heel fijn om deze box vol troostende herinneringen er thuis af en toe bij te pakken en de boodschappen nog eens rustig door te lezen.

Wat gebeurt er na de plechtigheid?

Na de plechtigheid kunnen nabestaanden de duurzame box aanvullen met tastbare herinneringen aan het afscheid en persoonlijke spullen van hun overleden geliefde. Uit ons onderzoek blijkt dat ruim 90 procent van de nabestaanden herinneringen aan de uitvaart bewaart. Van rouwkaart en brieven tot een uitgeschreven speech en muziek van de uitvaart. Daarnaast bewaart 6 op de 10 sieraden van hun overleden dierbare en ruim 35 procent bewaart diens geschreven stukken. De Goodbyes® herinneringsbox biedt nabestaanden een vaste plek om kostbare herinneringen voor lange tijd te bewaren.

Een goed afscheid helpt je verder

Uitvaartorganisatie Yarden zet zich in voor dit mooie alternatief, om zo nabestaanden meer keuzes te geven voor een goed afscheid. Met de Goodbyes® herinneringsbox bieden we nabestaanden een alternatief voor een condoleanceregister, waarmee ze de mooie herinneringen aan hun overleden dierbaren kunnen koesteren, op hun eigen manier.

Heeft u vragen over de Goodbyes® herinneringsbox of wilt u hierop reageren? Laat hieronder een bericht achter. We helpen u graag verder.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies