Hulp bij verhuizen

Hulp bij verhuizen of leegruimen

“In april overleed mijn moeder. Haar appartement moest binnen een week helemaal leeg zijn. Mijn zus en ik wonen niet om de hoek, dus het was echt een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen”, vertelt meneer Terbeek. “Terwijl ons hoofd er toen helemaal niet naar stond.”

Opleveren betekende niet alleen de woning leeg halen, maar ook dat de vloerbedekking eruit moest en dat alles schoon moest zijn. “In diezelfde week waren we ook druk met het afscheid en de voorbereidingen van de uitvaart. We waren van slag door het overlijden van mijn moeder. Dan wil je helemaal niet bezig zijn met opruimen en een verhuizing.”

Heel normaal

Bij veel senioren- of zorgwoningen is zo’n oplevering binnen een week na overlijden heel normaal. Een andere situatie waarin de tijd dringt, is wanneer de overledene de mantelzorger was van de overblijvende partner. Dan is juist een snelle verhuizing náár een zorginstelling noodzakelijk.  

Gelukkig stuitte Terbeek in zijn moeders papieren op een folder van verhuisbedrijf Ontzorgd Verhuizen. Kennelijk had zij die speciaal bewaard. Ontzorgd Verhuizen is namelijk een anders-dan-anders-verhuisbedrijf.

Gericht op senioren

Ontzorgd Verhuizen is helemaal gericht op senioren en hun nabestaanden. De familie krijgt een eigen verhuisregisseur als centraal aanspreekpunt. Hij is ook buiten kantooruren bereikbaar. Hij of zij regelt, coördineert en verzorgt de verhuizing of leegruiming persoonlijk. Binnen een week, als dat nodig is.   

Daarbij kent Ontzorgd Verhuizen een zeer uitgebreide dienstverlening. Niet alleen de verhuizing of leegruiming wordt vlot en respectvol uitgevoerd, maar het bedrijf kan ook alle praktische zaken die erbij komen kijken uit handen nemen.

Praktische zaken

Je kunt hierbij denken aan in- en uitpakken, opslaan of wegbrengen van meubilair naar de erfgenamen, de kringloop of milieustraat. Ontzorgd Verhuizen kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat kostbare spullen worden geveild. Of voor hulp bij het beëindigen van abonnementen en verzekeringen. Ontzorgd  Verhuizen helpt ook bij het schoonmaken van de woning, het verwijderen van tapijt, het doorgeven van meterstanden aan energieleveranciers en opleveren van het huis aan de verhuurder.  

Simone van der Veen is klantmanager van Ontzorgd Verhuizen: “Wij kunnen echt alles rond de verhuizing of leegruiming uit handen nemen. Het is maar net waar mensen behoefte aan hebben. Zij bepalen waarvoor ze ons inschakelen. Onze dienstverlening is helemaal op maat. In de praktijk zien we vaak dat nabestaanden zelf eerst de persoonlijke spullen en papieren willen uitzoeken. Daarna kunnen wij aan de slag. Vanwege de korte tijd waarin alles meestal moet gebeuren, slaan we meubels soms eerst op. De familie kan die dan later op hun gemak uitzoeken.”

Terbeek vervolgt zijn verhaal over de hulp die hij kreeg bij het leegruimen van zijn moeders woning: ”Wij namen contact op met Ontzorgd Verhuizen. Alles verliep daarna heel rustig. We hebben eerst uitgezocht wat we zelf wilden houden. Daarna hebben we de sleutel overgedragen aan verhuisregisseur Tim. Wij hadden zo veel meer tijd voor elkaar en het afscheid. De service was echt een uitkomst voor ons en nog betaalbaar ook. Tim kwam zelfs na de begrafenis nog langs met een envelop met geld, die onderin een la was gevonden.”

Meer informatie of bel 085 041 0101

U kunt een familie helpen door ze te wijzen op Ontzorgd Verhuizen. Bel 085 041 0101 voor een gratis gesprek over de mogelijkheden en kosten.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies