In de campagnefilm voor Yarden praat Ali B met iemand, maar met wie eigenlijk?

Kijkje achter schermen met Ali B

Bij de campagnefilm van Yarden spreek ik over het overlijden en afscheid van mijn vader. Je stelt je dan heel kwetsbaar op. Daarom geef ik in deze blog een kijkje achter de schermen hoe deze campagne gemaakt is. Je ziet mij namelijk praten, maar je ziet niet tegen wie ik praat.

En dat is best wel bijzonder hoe dat gegaan is. De tekst die ik vertel, is namelijk niet vooraf geschreven. Ik ben in gesprek met een meisje op de set. Ze assisteerde bij de productie en werd er best een beetje door overvallen. Ik vroeg aan dat meisje dat verder helemaal nergens van wist of ik met haar mijn verhaal mocht delen.

Kwetsbaar opstellen

Dat was een bijzondere ervaring. Je stelt je namelijk heel kwetsbaar op. Dat meisje vond het best moeilijk om erover te praten. Ze had een bekende verloren en voelde er zich heel ongemakkelijk bij om hierover met mij te praten. Ik vertelde mijn verhaal aan haar en dat schiep een band.

Dat is echt heel mooi om zo mee te maken. We waren zo samen op die set in gesprek. Bij de opnames stonden er zo 15 mensen omheen, maar het was heel bijzonder. Niemand was er om ons heen, voor ons gevoel. We vergaten al die mensen om ons heen en waren in gesprek met elkaar. Daardoor was het mogelijk om zo puur te praten over de dood. Zo deelden we elkaars ervaringen.

Deel je ervaringen

Met de campagne wil ik samen met Yarden oproepen om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen. Net als ik gedaan heb bij dat meisje. We kenden elkaar helemaal niet, maar we hebben nu wel voor altijd een band samen.

En dat hoop ik ook te bereiken met deze campagne. Ik stel me heel kwetsbaar op. Kwetsbaarheid verbindt. Ik merkte bij dat meisje dat ze wat had aan mijn verhaal. Mijn boodschap is ook: deel die ervaringen met elkaar. Je hebt dan niet het gevoel dat je alleen bent. Je herkent je juist in het verhaal van de ander.

Het voor je zien

Ik heb meteen na het overlijden van mijn vader er met anderen over gepraat. Erover praten helpt ontzettend goed. Alles is zo onoverzichtelijk en het is verschrikkelijk moeilijk om zo vlak na het overlijden alle gedachten en gevoelens duidelijk te hebben. Juist door erover te praten krijg je inzicht en kun je voor jezelf beter bepalen hoe je het verlies kunt verwerken.

Natuurlijk kun je er ook een liedje over schrijven. Dat heb ik ook gedaan. Het idee is hetzelfde: je ziet je gedachten en gevoelens duidelijk voor je. Dat heb ik ook weer ervaren bij het met maken van de campagnefilm voor Yarden. Hoe fijn het is om je verhaal te vertellen aan iemand anders.

Ali B is rapper. In de campagnefilm voor Yarden vertelt Ali B zijn persoonlijk verhaal over het afscheid van zijn vader.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies