Onder parasol met Tessa Cornelissen

‘Laten we het luchtig houden’

Deze zomer bloggen vrijwilligers over hun vakantie. Onder de parasol met Tessa Cornelissen. Hoe ervaart ze haar vrijwilligerswerk bij Yarden? Hoe ziet haar vakantie eruit? En wat zijn haar plannen na de zomer?

De lezing van Maureen Venselaar over Bijna Dood Ervaring gaf voor mij de doorslag om vrijwilliger te worden voor Yarden. Het was in Beuningen en hij was erg goed bezocht. Een heel divers gezelschap kwam erop af. Ik was erg onder de indruk van haar verhaal en de gesprekken die ze wist op te roepen.

Als RAB-lid help ik mee om activiteiten in Limburg te organiseren. Zo ben ik bij een paar bijeenkomsten van ons geweest. Ook dan kom je in gesprek met bezoekers. ‘Ik zet mijn masker af’ van Gertie Mooren was zo’n bijeenkomst. Over jongeren en rouw. Of de voorstelling ‘Dan neem je toch een hond’ met 4 vrouwen erin. Het was mooi en grappig tegelijk.

De dood wegzappen

Onder leeftijdgenoten merk ik dat er niet veel aandacht is voor dit onderwerp. Ik vind het wel boeiend. Toen laatst op een verjaardag op televisie een uitzending over uitvaartverzekeringen langskwam, wilden anderen wegzappen. ‘Laten we het luchtig houden’, zeiden ze. Ik vind dat je het ook op een verjaardag best over de dood kunt hebben. Wel met een grapje of kwinkslag. Het leven heeft mooie kanten en minder mooie kanten. Het is belangrijk dat de herinnering blijft leven.

Ik heb het thuis wel over mijn uitvaartwensen. Mijn man weet wat ik wil en dat weet ik van hem ook. Ik snap best dat sommige dingen veranderen. Je muzieksmaak verandert of je hoort een liedje waarvan je vindt dat dat op je uitvaart moet worden gedraaid. Maar als mensen helemaal niets van je wensen weten, vind ik dat erg raar. Het helpt zo mee aan de herinnering van een dierbare.

Oogoperatie

Deze vakantie ga ik niet weg. Ik heb binnenkort een oogoperatie waar ik erg naar uitkijk. Ik kan momenteel namelijk maar door 1 oog zien. Als de operatie geweest is, kan ik waarschijnlijk meteen weer goed zien. Daarnaast moet ik 6 weken met mijn been in het gips. Daarom blijven we thuis, maar we zullen zeker soms een terrasje pakken of lekker buiten zitten als het mooi weer is.

Ik verheug mij erop dat ik straks weer zelf kan fietsen en autorijden. Vanwege mijn oog lukt dat momenteel namelijk niet. We houden erg van citytrips en in november gaan we met mijn ouders naar Disneyland Parijs. Mijn man en ik zijn grote Disneyfans. We gaan 5 dagen, dan hebben we de tijd om alles rustig te bekijken.

Enthousiasme laten zien

Ik heb niet zulke grote plannen voor na de zomer. Omdat ik net begonnen ben als vrijwilliger bij Yarden, heb ik mij nog een beetje op de achtergrond gehouden. Ik hoop wel dat ik wat meer van mijn enthousiasme kan laten zien. Na de vakantie gaan we het programma opstellen voor 2018. Ik heb al een paar leuke dingen gezien die mij voor Limburg leuk lijken. Zoals de avonden van Victor Stout of Daan Westerink. Of het onderwerp Rouw en Mindfulness. Dat zal mensen vast ook aanspreken.

Daarnaast vind ik het heel leuk om als vrijwilliger de organisatie Yarden beter te leren kennen. Afgelopen jaar heb ik al verschillende bijeenkomsten en trainingen bezocht. Ik heb al veel geleerd en hoop daar na de vakantie zeker meer verder te kunnen gaan.

Tessa Cornelissen (37) is sinds januari vrijwilliger bij Yarden. Ze is RAB-lid in Limburg en organiseert samen met de andere RAB-leden activiteiten. Ze doet mee aan de zomerserie ‘Onder de parasol met’ van Yarden.  Deze zomer bloggen vrijwilligers van Yarden over hun vakantie. Ze schrijven hoe ze het werk als vrijwilliger ervaren en wat ze na de zomer anders willen aanpakken.

1 Reactie

  1. Hans en Leny Cornelissen   15.17, 1 augustus 2017

    Tessa je kunt wel tussen de regels door lezen dat je er helemaal voor gaat.
    Het enthousiasme straalt er gewoon vanaf. Wij wensen jou een heel mooie tijd
    Met jou vrijwilligerswerk.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies