Winnaar Afscheidsprijs 2015 Theatergroep Bint

Wat levert de Afscheidsprijs op?

In 2015 kreeg Theatergroep Bint de juryprijs van de Yarden Afscheidsprijs. Naast het prijzengeld van € 7.500 heeft het ze nog veel meer opgeleverd. Zoals extra boekingen van de voorstelling. Na bijna 2 jaar spelen ze de voorstelling nog altijd.

De voorstelling 'Lang zullen ze leven' is een project dat we gemaakt hebben met ouderen over leven, afscheid en de dood. Het theaterproject is gemaakt met 65+ers. We strijken neer in een verzorgingshuis en maken kennis met de bewoners en medewerkers en hun verhalen. Deze verhalen gebruiken we in de voorstelling.

Persoonlijke verhalen

Tijdens de reis van ons leven vertellen, spelen en zingen we samen met 65+ ers persoonlijke verhalen. Deze gaan over ons leven, ouder worden, afscheid nemen en de dood. Op humoristische en herkenbare wijze nemen wij het publiek mee op een avontuurlijke reis, waarvan niemand weet waar die gaat eindigen…

In 2015 hebben we de juryprijs van de Yarden Afscheidsprijs voor onze voorstelling gekregen. We hebben dankzij de prijs heel veel extra publiciteit gehad. De voorstelling is vaak verkocht. Ook hebben we de voorstelling nog een keer gemaakt met andere ouderen.

Voorstelling door hele land

De voorstelling is zo aangepast dat we hem ook landelijk kunnen spelen. Het is inmiddels 2 jaar later en we geven de voorstelling nog altijd regelmatig door het hele land.

Het heeft ons verder gestimuleerd om nieuwe voorstellingen te geven waarvan we nu weer 1 hebben ingestuurd voor de Yarden Afscheidsprijs 2017. Nu hopen wij weer op veel stemmen, maar we wensen natuurlijk alle andere inzendingen ook heel veel succes met hun inzending.

Bekijk de video van theatergroep Bint

Over Bint

Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes zijn 2 betrokken theatermakers. Ze vormen samen theatergroep Bint. Ze maken toegankelijk theater over essentiële maatschappelijke thema’s. Naast in theaters geeft het duo hun voorstellingen in zorginstellingen en onderwijsinstellingen. In 2015 kreeg hun inzending ‘Lang zullen ze leven’ de Afscheidsprijs van Yarden.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies