Kaarsen branden op wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag voor kinderen én ouders

Wereldlichtjesdag wordt elk jaar op de 2e zondag van december gehouden. Wereldwijd staan mensen dan stil bij overleden kinderen. Voor de 3e keer mag ik een speciale bijeenkomst voor ouders en kinderen in Oud-Beijerland organiseren.

Ik ben moeder van 2 kinderen. Een dochtertje in mijn hart en een zoontje van 3 jaar. Op 25 juli 2013 is mijn dochter Lente geboren en 3 uur na haar geboorte is zij overleden. In een periode van rouw kwam ik in 2013 bij Wereldlichtjesdag terecht in Rotterdam. Deze avond wilde ik aangrijpen om nog dichter tot Lente te komen.

Een kaars voor haar

Het was een prachtige avond. Lentes naam werd genoemd en ik brandde speciaal een kaars voor haar. Het was voor mij een prachtige, warme en vooral bijzondere avond. Voor mijn gevoel was Lente echt even bij ons.

Zelf organiseren

Een jaar later was ik op een andere bijeenkomst en dacht: ‘ik ga dit zelf organiseren’. Samen met de begrafenisonderneemster die mijn dochter heeft begraven, ben ik een bijeenkomst gaan organiseren in Oud-Beijerland. We hebben een ruimte kunnen regelen in De Open Hof. Eerst in een kleine ontmoetingsruimte, waar ruimte is voor ongeveer 100 personen. Vorig jaar pasten we er nog maar net in. Door het groeiend aantal bezoekers houden we de bijeenkomst dit jaar in de kerkzaal, die voldoende ruimte biedt!

Kinderen

We vinden het belangrijk  dat kinderen ook ruimte krijgen in het programma. Zo zullen broers en zussen een gedicht voordragen. Ook wordt een verhaal voorgelezen voor de allerkleinsten. Persoonlijke aandacht staat hierbij centraal. Zo helpen we ouders en kinderen bij het herdenken van hun overleden kind,  broer of zus.

Een moeder vertelt haar persoonlijk verhaal, er is live-muziek, om 19.00 uur steken we de grote kaars aan en daarna mag iedereen persoonlijk een kaarsje aansteken voor hun overleden kind(je). Natuurlijk brand ik ook een kaars voor mijn dochter. Het is wel anders als je het zelf organiseert, maar ik maak zeker ook tijd om mijn overleden kind te herdenken.

Ik denk dat we zo redelijk in de buurt komen van die ene bijeenkomst in Rotterdam waar ik zo van onder de indruk was. Het is mooi dat er in het hele land en over de hele wereld om 19.00 uur stilgestaan wordt bij overleden kinderen. Wat het voor mij extra speciaal maakt, is dat broers en zussen hier ook bij betrokken zijn. Zo wordt het echt een bijeenkomst voor kinderen én ouders. Waarbij het kindje dat er niet meer is, toch even bij je is.

Bianca is moeder en organiseert voor de 3e keer de bijeenkomst van Wereldlichtjesdag in Oud-Beijerland. Op zondag 10 december om 19.00 uur 's avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Kijk op wereldlichtjesdag.nl waar bij u in de buurt een bijeenkomst is.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies