Genieten!

Voor mijn werkzaamheden reis ik veel. Van de ene naar de andere plaats, van het ene eiland naar het volgende. Veel ontmoetingen met mensen, de aard en intensiteit ervan wisselen. Voor mij als ondernemer en dienstverlener verschillen inhoud en het bijpassende gemoed erbij telkens. Daarom wil ik onderweg genieten van de horizon met continue veranderende energie. De wisseling tussen land en water. Genieten! Dat woordje geplaatst in enkele praktijksituaties.

Lees meer

Mam, wat ben je mooi!

Ik ervaar regelmatig dat na een overlijden de familie aangeeft dat de overledene naar een uitvaartcentrum mag worden overgebracht en dat zij geen prijs stellen op één of meerdere rouwbezoekjes om nog fysiek afscheid van de overledene te nemen.

Een uitspraak die ik hierbij vaak hoor is dan: “We hebben een paar dagen zitten waken aan het bed van moeder en hebben al afscheid van haar genomen. Het is goed zo.” 

Lees meer

Van klokgelui tot handgeklap en zo nog meer

De rouwauto hoor ik rijden terwijl ik voorloop. Er ligt een veel te jonge en mooie vrouw in. Haar partner is chauffeur. Een sprankelend leven ging heen door een ingrijpende ziekte. Haar kinderen lopen erachter, samen met hun vader. Het vraagt niet veel inlevingsvermogen om enigszins een indruk te krijgen wat er in hun allen omgaat. Mevrouw was graag bij de Oosterschelde en - met medewerking van de gemeente - kon haar wens die ze had uitgesproken, op meer dan respectvolle wijze uit worden gevoerd: met de stoet daar langsgaan!

Lees meer

Spanningzoeker

“Heeft u nog meer spanningzoekers nodig? Ze kunnen er over twee dagen weer zijn. En mag ik u vragen waarvoor u dít aantal nodig heeft?”. Waarna tenslotte: “Fijn dat u in ieder geval nog één laat hangen…!”

Lees meer

‘Salut Dorli’

Ik word gebeld voor een voorbespreking, of ik naar Zandvoort wil komen. De bestemming blijkt een flat vlak naast het casino met een prachtig uitzicht op de zee. Ik word er opgewacht door Dorli.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies