Afscheidsverhalen

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u hun bijzondere afscheidsverhalen.

Op afstand, maar liefdevol

Het woord ‘afstand’ heeft de afgelopen periode een aparte lading gekregen. Meer dan ooit realiseren wij ons wat het nu betekent. Het corona-virus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. We moeten wennen aan alles wat anders is, of wat nu niet meer kan.

Lees meer

Afscheid van een vriendin

Kerstmis 2018, een facebook bericht vanaf de Canarische Eilanden. Fijne Kerstdagen voor jullie, ik lig hier lekker aan het zwembad, heerlijk in de zon. Een bericht van onze vriendin Tineke. Een licht jaloers gevoel drong in me op. Maar het was haar gegund.

Lees meer

Koude voeten

Het was rond middernacht dat mevrouw overleed. Familie en bekenden werden
gebeld, daarna werd ik telefonisch benaderd. Met familie maakte ik afspraken voor het opbarenen om in gesprek te gaan voor de uitvaart. Samen met de partner, dochter en kleindochter stond ik later die dag na het regelgesprek aan het sterfbed van mevrouw en met elkaar hebben wij haar verzorgd. Kleding werd uitgezocht en heel voorzichtig werd mevrouw in de kist gelegd. Een onuitwisbaar, kostbaar moment voor de familie. Wat voor altijd bewaard wordt in de herinnering.

Lees meer

De mantelzorgster

83 jaar is hij geworden. Een man van het dorp. Hij is al langere tijd ziek. Een maand voor zijn overlijden helpt hij in het tegenovergelegen café andere ondernemers mee met het inpakken van voetbalplaatjes. Een leuke actie in het dorp. Het gaat uitstekend met hem, vertelt hij iedereen. Zijn overlijden is echter voorspelbaar, en de prognose is gegeven. Maar erover praten wil hij zeker niet.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies