Afscheidsverhalen

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u hun bijzondere afscheidsverhalen.

Luke draagt het mandje zelf naar de lift.

Wat een verdriet

De telefoon gaat, een melding van overlijden. Ik schrik want het gaat hier om het vroegtijdig overlijden van een kindje van 24 weken oud. Het jongetje Luke is geboren in het ziekenhuis. Moeder Sophie heeft veel bloed verloren en haar man, de jonge vader Ralph vraagt mij aan de telefoon of ik naar het ziekenhuis wil komen om daar het afscheid van Luke te bespreken.

Lees meer

Haar wens: haar zoon nog zien

De moeder is spierwit en de opa, de vriendin en zus staren zwijgzaam voor zich uit wanneer ik de kamer binnenkom. Het is een donkere ruimte met donkerhouten meubels en zware gordijnen. De emoties maken het niet lichter. Na de 1e begroeting blijft het lang stil. Ze zeggen me dat ik maar even moet gaan zitten. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen, ik ben opgeroepen voor deze 1e kennismaking, maar ik voel dat het nog zo vers is.

Lees meer

Hij wil eigenlijk niets bijzonders

Eigenlijk wilde hij niets…

Ik kom binnen in een kamer van verdriet. Zoon, dochter en vader zitten bij elkaar in een sfeer van gelatenheid. Hun moeder en vrouw is redelijk plotseling overleden. De laatste jaren ging het steeds minder goed met haar gezondheid, maar ineens ging het snel. En ook al weet je dat haar einde komt, ineens is dat einde daar. Om de mensen die veel van haar houden, verdrietig en leeg achter te laten.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookie-instellingen