Afscheidsverhalen

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u hun bijzondere afscheidsverhalen.

Verbondenheid

De kleindochter stond op. Zij deelde een kort, krachtig en intens gedicht met alle aanwezigen. De muziek startte direct daarop en met gracieuze bewegingen danste zij op alom bekende en eeuwenoude tonen een laatste groet naar haar overleden oma. Inderdaad, kippenvel en zo prachtig mooi, passend en alleszeggend. ‘Daar sta je dan’, dacht ik bij mezelf, ‘toeschouwer van een wonder aan verbondenheid bij een uitvaart!’

Lees meer

Tot ziens

'Dat zie je goed zo', 'Bekijk het eens zo' of 'Bekijk het maar'. 'Ik heb het wel gezien' en 'Tot ziens!' Het zijn zomaar enkele uitspraken tussen mensen waarbij zien of kijken centraal staat. Afhankelijk van de sfeer en intonatie kan dat een wisselend effect en vervolg hebben. Bij de voorbespreking van een uitvaart werd een wens voor een liedje over zien ingebracht, namelijk 'These old eyes have seen it all'. Een country-song. Ik luisterde het op kantoor en zag mezelf al zitten met een grasspriet in de mond, pratend met mensen om me heen.

Lees meer

Vooraf!

“Wat heeft ons dat goed gedaan! In het begin was het onwennig - bij het bespreken van de uitvaart en zéker toen we de ontvangstruimte binnenliepen - maar uiteindelijk was het zéér goed voor ons. En dat kregen we van zóveel mensen te horen. Dankjewel voor de inspiratie.” Dit zeiden enkele broers en zussen tijdens een gesprek weken na de uitvaart van hun vader. Een stukje inspiratie, passend bij hun ‘way-of-life’, was blijkbaar goed aangeslagen. Mooi dat ik dat voor hen kon doen. Nog mooier voor hen zelf, dat ze dat hebben laten gebeuren. Dat helpt hen weer verder.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookie-instellingen