Afscheidsverhalen

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u hun bijzondere afscheidsverhalen.

Voorganger gezocht

Als uitvaartverzorger beland ik soms in situaties die onoplosbaar lijken. Het komt dan aan op betrokkenheid en creativiteit. Dat is het mooie van ons beroep. Vorig jaar, vlak voor Kerst, overleed een mevrouw. Haar belangrijkste wens was een kerkelijke uitvaart. Dat bleek echter minder makkelijk dan gedacht.

Lees meer

High tea

High tea in het museumcafé

‘John, mijn tante is dementerend en verblijft al jaren in het Bertus Bliek. Ze is erg oud en de laatste weken gaat haar gezondheid hard achteruit. We kunnen niet voorspellen wanneer ze komt te overlijden, maar we gaan een weekje met vakantie en dan zal je net zien dat het juist in die week gebeurt. Mag ik bij je langskomen zodat jij de eerste zorg op je kan nemen voor het geval ze inderdaad komt te overlijden.’

Lees meer

Luke draagt het mandje zelf naar de lift.

Wat een verdriet

De telefoon gaat, een melding van overlijden. Ik schrik want het gaat hier om het vroegtijdig overlijden van een kindje van 24 weken oud. Het jongetje Luke is geboren in het ziekenhuis. Moeder Sophie heeft veel bloed verloren en haar man, de jonge vader Ralph vraagt mij aan de telefoon of ik naar het ziekenhuis wil komen om daar het afscheid van Luke te bespreken.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookie-instellingen