Afscheidsverhalen

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u hun bijzondere afscheidsverhalen.

Zomaar een zondagmiddag...

Zondagmiddag, net terug van een wandeling op de heide, lekker aan een biertje. De gebeurtenissen van de afgelopen week gaan door mijn gedachten. Maandagavond had ik een intens gesprek met een jonge man en zijn gezin over de invulling van zijn uitvaart. Terminaal ziek zonder enig perspectief waardoor hij uitkeek naar de door hem gewenste euthanasie, waarvoor de datum nog gepland moest worden. ’s-Middags was ik gebeld of ik langs wilde komen, terwijl ik net terug kwam van de regeling van de uitvaart van een man van 65 jaar. Een geliefde vader en opa, die zondags aan een hartstilstand was overleden, terwijl hij bezig was in zijn grote liefde, de tuin. En ondanks dat ik dit gesprek net achter de rug had, zei ik natuurlijk ja, simpelweg omdat dergelijke gesprekken nu eenmaal geen uitstel dulden.

Lees meer

Hartverwarmend schrijven en spreken

“Je moet veel schrijven, gewoon zitten en niet wachten op inspiratie.” Dit was het advies dat ik kreeg tijdens de trainingsdag. Hartverwarmend schrijven en spreken voor de uitvaartbranche. Zomaar eens zitten en filosoferen over wat er allemaal anders of beter zou kunnen.

Lees meer

Bloesem van de Japanse kers

Voor jou zal de bloesemboom altijd bloeien

'John, we zijn op de begraafplaats geweest. Nee, niet op die nieuwe, die zo open is, maar op die oude begraafplaats met die mooie volwassen bomen en struiken en al die oude graven met grijze grafzerken die deels met onkruid en mos zijn overwoekerd.'

Bijzonder, dacht ik want het betrof hier een jong stel waarvan die zondag hun half jaar oude baby was komen te overlijden. En ik had helemaal gedacht dat zij zouden gaan voor een graf op de nieuwe begraafplaats waar een mooi grafveldje speciaal voor kinderen is ingericht.

Lees meer

Op afstand, maar liefdevol

Het woord ‘afstand’ heeft de afgelopen periode een aparte lading gekregen. Meer dan ooit realiseren wij ons wat het nu betekent. Het corona-virus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. We moeten wennen aan alles wat anders is, of wat nu niet meer kan.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies