Afscheidsverhalen

‘Een goed afscheid helpt je verder.’ Dat is wat we beloven. Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom doen onze uitvaartverzorgers er alles aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Hier leest u hun bijzondere afscheidsverhalen.

Een warm en intiem afscheid van een geliefde tante

Ik ben onderweg naar een melding van overlijden. De familie heeft mij uitgenodigd bij hen in de tuin om daar de uitvaart van hun dierbare tante te bespreken. Ik kom aanrijden en arriveer via een lange oprijlaan bij een mooie boerderij. De boerderij staat op een landgoed dat al vele jaren eigendom is van de familie. Gelegen aan de IJssel, naast een boomgaard.

Lees meer

Een frietkraam

We zeggen altijd: er is meer mogelijk bij een afscheid dan je denkt. Bij Yarden & van Proosdij hebben we al heel wat bijzondere verzoeken langs zien komen in de afgelopen jaren. Vaak is het makkelijk te regelen, soms iets moeilijker. Maar in de coronatijd komen we voor wel heel bijzondere uitdagingen te staan.

Lees meer

Van overlijden naar nieuw leven

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende en unieke uitvaarten. Soms eindigt contact dat ik heb met nabestaanden na enkele maanden, soms blijft het actueel en is te-hooi-en-te-gras er een ontmoeting. Werken vraagt energie en die energie haal ik ook uit contacten, uit ervaringen en uit het leven. Zo sprak ik onlangs met een prachtig authentieke man. Ik had de uitvaart van zijn vrouw verzorgd.

Lees meer

Begraven in de natuur

Ik ben sinds lange tijd weer eens bij de natuurbegraafplaats Hillig Meer. Ik kom er graag. Het is er prachtig. Erg sereen, rustgevend, troostrijk en puur. Op een of andere manier valt veel van het formele, wat vaak rondom een uitvaart hangt, weg als ik daar ben.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies