• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Elkaar steunen

Wat doe jij als iemand in je omgeving slecht nieuws heeft gekregen? Het is moeilijk om hiermee om te gaan. Maar als zoiets je overkomt, heb je de mensen om je heen hard nodig. Juist de momenten van meeleven, van samen zijn, zijn waardevol. Voor jezelf, als herinnering, en voor de ander, die je eeuwig dankbaar zal zijn.

Praatstuk

Hoe steun je iemand die het moeilijk heeft zonder jezelf uit het oog te verliezen? Het praatstuk helpt je om zaken bespreekbaar te maken en je dierbare troost en hulp te bieden.

‘Door muziek kom ik in contact met mijn gevoel.’

Muziek heeft de zussen Ama (31) en Afia (27) door moeilijke tijden gesleept. Ze werden gepest op school vanwege hun huidskleur en verloren hun vader. Inmiddels staat muziek symbool voor de enorme kracht waarmee ze in het leven staan. Afia: ‘Ik heb geleerd er trots op te zijn dat ik een zwarte vrouw ben. Het nummer Peng Black Girls herinnert me iedere keer weer aan dat proces.’

Een klein gebaar

Wil je een dierbare laten weten dat je aan hem of haar denkt? Download de labels met mooie spreuken die je kan bevestigen aan bijvoorbeeld een bosje bloemen of een cadeautje.

Mooie woorden delen

Vaak blijven mooie en liefdevolle woorden te lang onuitgesproken. Om je te helpen met het delen van jouw mooie woorden hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld met praktische tips.

Hoogte- en dieptepunten diner

Herbeleef speciale momenten, of deel de moeilijke (opnieuw) met je dierbaren tijdens een persoonlijk hoogte- en dieptepuntendiner. We hebben een set vragen gemaakt om de gesprekken tijdens het diner op gang te brengen.

Kaartenset

Wat doe jij als iemand in je omgeving slecht nieuws heeft gekregen? Om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met een dierbare, hebben wij een handige kaartenset ontwikkeld.

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Ruzie oplossen

Heb je ruzie met iemand die komt te overlijden of ben je zelf ziek? Dan kan het rust geven om het goed te maken. In dit praatstuk leggen we je stap voor stap uit hoe je dat kunt doen.