Ali B denkt over hiernamaals

Wat gebeurt er in het hiernamaals?

Niemand weet wat er gebeurt in het hiernamaals. Ik geef dit het voordeel van de twijfel. Je weet het niet, maar wat als iemands geest toch een beetje overzicht houdt over alles wat er gebeurt?

Ik hou daar rekening mee bij mijn vader. Hij heeft 4 kinderen bij verschillende vrouwen. Elke keer als wij met z'n allen bij elkaar zijn, dan denk ik hieraan. Als hij ons zo ziet zitten, dan kijkt hij met een lach.

Ook voor jou

Als we zo samen zijn, heb ik namelijk echt het gevoel dat hij naar ons zit te kijken. 'We doen dat ook voor jou', zeggen we dan tegen hem. En we zijn ontzettend trots dat zijn dood ons bij elkaar heeft gebracht. Het is gek om te zeggen, maar dat is ook iets moois.

Geen invloed

Het ergste is dat je er geen invloed op hebt als mensen overleden zijn. Je kunt geen arm om hem heenslaan of iets anders doen waar je invloed op hebt. Daarom houd ik er rekening mee dat hij meekijkt. Mijn vaders dood heeft ons weer samen gebracht. Vlak voor zijn overlijden vroeg hij aan mij of ik voor mijn broers wilde zorgen. "Ik heb het niet over je geld, maar over je aandacht", zei hij erbij.

Grootste zorg

Zijn grootste zorg waren zijn kinderen. Het moeilijkste was voor hem om van zijn kinderen afscheid te nemen. Mijn belofte aan hem om er voor mijn broers te zijn, gaf hem de rust die hij nodig had. Nu ben ik er voor hen als een oudere broer die ze een beetje in de gaten houdt.

Als we zo bij elkaar zijn, kijk ik af en toe omhoog en kruis mijn armen. 'Wat zal je nu blij zijn', denk ik dan. Het geeft een goed gevoel dat nu hij er niet meer is, wij elkaar gevonden hebben.

Ali B is rapper en cabaretier. In de campagnefilm voor Yarden vertelt Ali B zijn persoonlijke verhaal over het afscheid van zijn vader.

7 Reacties

 1. Boukje Canaan   16.36, 13 december 2017

  Als in je gedachten connectie maakt met wie je mist, op dat moment bestaat het hiernamaals. De persoon aan wie je denkt is er nog, enkel niet fysiek. Dat maakt dat we in onze gedachten een wereld creëren die we mogen bezoeken. Op ieder moment dat we zelf wensen. Hoe mooi is dat. Ik denk graag aan momenten met mijn moeder. Ik stel haar vragen en ik krijg gek genoeg nog altijd antwoord. Ja, in mijn gedachten. Maar dat is fijn!

 2. Anoniem   11.01, 22 maart 2018

  hallo allemaal het is echt een heel cool liedje

 3. robbie   17.34, 9 april 2018

  ik heb geen idee welk liedje

 4. Anoniem   03.54, 21 april 2018


  Jammer dat er een commercial van is gemaakt. Waarom? ?????????

 5. Anoniem   01.04, 4 september 2018

  Mijn vader is overleden ken hem slecht maar ruik zijn geur hij was pedofiel gaf niets om mij geen briefen geen kontact wat moet ik hier mee

 6. raoul   13.57, 3 november 2018

  Daar kun je helemaal niks mee...jammergenoeg.

 7. Chris Koenders   20.01, 14 september 2020

  Ik weet het niet, heb wel eens het gevoel dat iemand achter me staat en me aanraakt.
  Vreemd maar ik heb altijd geleerd van mijn ouders dat er iets is in het hiernamaals en daar hou je aan vast.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies