Dromen worden mooie herinneringen

Je kent ze wel, die gedachtes: 'ooit ga ik die wereldreis maken' of 'als ik later meer tijd heb, ga ik leren zeilen' of wat dacht je van deze: 'als we niet meer hoeven te werken, dan gaan we écht die auto kopen en samen tripjes maken'.

Ik stel helemaal niets meer uit. Als ik iets heel graag wil en het behoort tot mijn mogelijkheden, dan doe ik het gewoon. En ik doe het nu. Niemand weet namelijk hoe lang het ons gegeven is om te genieten van het leven. Helaas hoor ik te vaak om me heen: 'we zouden nog… , maar nu kan het niet meer'.

In de herfst van ons leven, denken we terug aan al die mooie momenten samen

Het begint met een mooie droom of een foto in een blad en vervolgens komen de plannen. We
stippelen onze tripjes tot in detail uit en dan gaan we ze vormgeven. Zo worden vakanties vaak geboekt en uiteindelijk beleefd. Tijdens verjaardagspartijtjes wordt er met de familie of vrienden over gesproken en vervolgens ontstaat daar een zaadje voor een volgende vakantie en geven we het gelukzalige gevoel door. En als we dan niet meer in de bloei van ons leven zijn en de mooie zomers van ons bestaan voorbij zijn, volgt daar de herfst en denken we terug aan die mooie momenten samen, stuk voor stuk juweeltjes, die niet meer terug zullen komen,
maar waar we tot in eeuwigheid op kunnen teren.

Herinneren en herdenken is van alle tijden

Veelal maken we tijdens onze geleefde dromen mooie foto’s en filmpjes. We leggen zoveel
mogelijk vast, zodat we anderen kunnen laten zien wat wij hebben gezien en we later zelf nog eens terug kunnen kijken. En zo ontstaat een beeld van onszelf, een film over ons leven, voor ons nageslacht vastgelegd, uniek en eigen. Beelden, stemmen, geluiden, muziek. Helaas nog geen geur, maar wie weet komt daar in de toekomst verandering in. Er worden tenslotte
elke dag uitvindingen gedaan. Wie weet kunnen we ooit ook de geuren van ons leven vastleggen.

Dan is het gezegde eindelijk werkelijkheid: 'Ik zal het je in geuren en kleuren vertellen'. Op die manier zullen wij een dierbare die ons heeft moeten verlaten om verder te reizen naar een andere dimensie tegen die tijd dan ook kunnen herdenken. De overledene heeft iets voor ons betekend en als eerbetoon kunnen wij een afscheid organiseren dat recht doet aan het leven zoals het geleefd is, in geuren en kleuren.

Nu, in deze tijd van het jaar worden er vaak herinneringsmomenten gecreëerd, het is de
periode van Allerzielen en Allerheiligen, een tijd om te herinneren en te herdenken. Maar niet alleen in de herfstperiode herdenken wij. Ook tijdens het organiseren van een uitvaart vullen wij het afscheid met de mooie herinneringen en wensen van onze dierbaren.

Het is zo belangrijk voor nabestaanden om te weten welke uitvaartwensen er zijn. Beslissingen worden dan beter genomen en er is minder twijfel. Tijdens ons leven kunnen wij onze eigen film maken, zodat onze nabestaanden ons kunnen herinneren aan de hand van onze eigen dromen die uitgekomen zijn.

Dromen zijn boodschappen uit een andere dimensie, die ons als een film door ons eigen leven
leiden

Désirée Meisenbourg was uitvaartverzorgster bij Yarden.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies