Dust in the wind...

Ze is met haar auto op weg naar het crematorium, lichtelijk nerveus: vandaag haalt ze de as op van haar overleden man. Ze heeft de hele nacht een visioen gehad van een omvallende urn en dat ze met een autostofzuiger de as uit de auto zou moeten halen.

Stevige metalen bus

Haar angst blijkt ongegrond. Ze krijgt een stevige metalen bus met een deksel overhandigd. De bus is vergelijkbaar met met een verfbus. Een groot en zwaar ding, dat uit praktische overwegingen meegegeven wordt in iets wat ze vindt lijken op een doos van een kerstpakket. Geen idee waar ze dat enorme ding zou moeten laten. Maanden later staat hij nog op de grond naast de bank.

Kunstwerk voor de as

Bij toeval raakt ze in gesprek met iemand die in zijn vrije tijd kunstenaar blijkt te zijn. Hij ontwerpt voor haar een as-kunstwerk voor in de tuin. Op de dag dat de kunstenaar zijn werk installeert in haar tuin, vult ze zelf het buisje met as voor het kunstwerk: een bizar tafereel met trechter en theelepel. Het kunstwerk was prachtig, maar nu doemde het volgende dilemma op: 99,99% van de as is nog over en één ding weet ze zeker: hij wilde niet op een schoorsteenmantel of in een urnenmuur eindigen.

Uitstrooien in zee

Met de kids werden allerlei opties doorgenomen en weer afgewezen. Dochterlief kwam uiteindelijk met het ultieme idee: als we papa in zee uitstrooien, is hij overal. Op een mooie zomerdag reizen ze af naar Texel met 3 verstrooibussen voor deze moeilijke missie. Daar ga je liefste...

Het is een prachtige en emotionele manier van afsluiten.

Marlies Schoneveld was uitvaartverzorger bij Yarden & Schoneveld Uitvaartzorg.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies