Een frietkraam

We zeggen altijd: er is meer mogelijk bij een afscheid dan je denkt. Bij Yarden & van Proosdij hebben we al heel wat bijzondere verzoeken langs zien komen in de afgelopen jaren. Vaak is het makkelijk te regelen, soms iets moeilijker. Maar in de coronatijd komen we voor wel heel bijzondere uitdagingen te staan.

Kroketten

In het begin van de coronatijd overleed een mevrouw die altijd had gezegd: ‘bij mijn afscheid wil ik een drankje en gefrituurde hapjes. Een patatje, een kaassoufflé, een lekkere frikandel en het belangrijkste: kroketten van Dungelmann’.

In april mochten er maximaal 30 personen bij een uitvaart aanwezig zijn, en consumpties mochten alleen onder strikte voorwaarden. Een gefrituurd hapje zou lastig worden. Daarom kwamen we op het idee om een frietkraam in te huren, een snackwagen die op locatie komt. De familie vond het een mooie oplossing.  

De zon

De snackwagen paste precies op de parkeerplaats achter ons uitvaartcentrum. En nu maar duimen voor goed weer... Gelukkig scheen de zon op de dag van het afscheid. De familie kon ondanks de coronamaatregelen toch afscheid nemen van hun dierbare op precies de manier die ze zelf graag wilde: met versgebakken friet en een kroket.

Cheryl de Bruin was uitvaartverzorger bij Yarden.

Cookies