Een hart als aandenken na het afscheid in de gymzaal

Onze uitvaartverzorger Wim de Graaf heeft een erg mooi afscheid georganiseerd voor een meisje dat in haar vrije uren vaak te vinden was in de gymzaal. Lees hier zijn verhaal over een emotioneel, maar prachtig afscheid in de gymzaal, met een hart als aandenken.

Een hart als aandenken

Myrthe was in haar vrije uren vaak te vinden in de gymzaal. Het was voor haar ouders dan ook niet meer dan logisch om haar tijdens de afscheidsdienst in ‘haar’ gymzaal op te baren.

Een kleine duizend belangstellenden

Onze ervaring leert dat wanneer er iemand overlijdt die zo verschrikkelijk jong is, een groot aantal mensen de uitvaartdienst willen bijwonen. Net als de ouders van Myrthe vond het bestuur van de plaatselijke gymnastiekvereniging het logisch dat de gymzaal werd gebruikt voor deze dienst. Zo zouden een kleine duizend belangstellenden met gemak het afscheid van haar kunnen bijwonen.

Immens hart van kaarslicht

Door haar prachtige lange zwarte haar, de witte kist omringd door de vele witte bloemen en haar witte kleding deed het bijna denken aan het sprookje van sneeuwwitje. Haar vriendinnen hadden met maar liefst vierduizend waxinelichtjes een groot hart rondom de kist gevormd. Het licht in de gymzaal werd gedimd en zo lag ze in een immens hart van kaarslicht.

Volledig in het teken van Myrthe

Dit maakte het, ondanks het intense verdriet, tot een prachtig afscheid wat op iedereen een diepe indruk maakte. Direct na de plechtigheid schoten veel mensen me even aan en vertelden hoe diep ontroerd ze waren door dit emotionele maar prachtige afscheid. Nog nooit eerder hadden ze zo’n afscheid meegemaakt. Een dag wat zo volledig in het teken had gestaan van Myrthe, van wie zij was, van wat haar bezighield.

Een blijvende herinnering

Ik ben een aantal weken later teruggegaan om te vragen hoe men dit bijzondere afscheid had beleefd. De meiden uit de gymzaal kwamen direct naar me toe en sleurden me mee naar de plek waar de kist van Myrthe had gestaan. Door de hitte van de duizenden waxinelichtjes was het grote hart voor altijd in de vloer gebrand.  Haar afdruk in ‘haar’ gymzaal.

Waarom is een goed afscheid zo belangrijk?

Bekijk de video of ga naar Yarden.nl/afscheid-ervaringen.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies