foto moeder dochter zwangerschapsshoot.

Een waardevolle zwangerschapsshoot

Mijn moeder is op 29 maart 2016 overleden. Ze was ziek en uitbehandeld. Ondanks dat had ze een ijzeren wil. Ik was namelijk op 27 april uitgerekend van mijn 1e kindje en ze wilde de geboorte nog meemaken.

Het was mama’s 5e kleinkind. Na 4 pubers variërend van 14 tot 18 vond ze het geweldig dat er nog een baby'tje bij kwam. Helaas ging het de laatste weken heel snel. Ik kon en wilde ook niet geloven dat zij de geboorte van mijn zoontje niet zou meemaken. Zo plande ik eind februari een zwangerschapsshoot in waar zij ook aan meedeed.

De foto komt uit deze serie. Ze houdt mijn buik vast en wij kijken elkaar aan. Dit is voor mij een heel belangrijke foto. Hij staat boven de televisie op een plank samen met 3 symbolen als aandenken aan haar. Daarnaast staat een foto van ons kleine ventje.

Groot gemis

Het gemis van haar is heel groot en intens verdrietig. En dat ze ons zoontje Luuk niet heeft gekend. Wat had ik haar graag laten zien hoe goed hij het nu doet en hoe leuk, mooi en lief hij is. Maar ook had ik graag haar raad en advies gehad. Ik had haar gewoon graag nog bij me gehad.

Zeldzame hartafwijking

Ons zoontje werd 5 dagen na zijn geboorte heel ziek en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Dit bleek het begin van een nog heftigere periode, want uiteindelijk bleek Luuk zo ziek dat hij na 2 weken van het streekziekenhuis werd overgebracht naar Nijmegen.

In het Radboud ziekenhuis constateerden ze een zeer zeldzame hartafwijking en Luuk moest nog diezelfde week naar Rotterdam voor een operatie. Dat was heel spannend. Ons mannetje had werkelijk alle kansen tegen zich en hij werd zieker en zieker.  

Handje van oma

Uiteindelijk is de operatie heel goed verlopen en wonder boven wonder ging het herstel van ons vechtertje na de operatie voorspoedig. Of zoals wij zeggen : hij heeft een sterk eigen willetje en een handje van zijn oma.

Na 1,5 week Rotterdam mocht hij terug naar het Radboud in Nijmegen. Uiteindelijk bleef hij 6 weken in het ziekenhuis. Eind juni mocht ons kereltje weer met ons mee naar huis en kon het genieten beginnen.

Tegelijk met het genieten kwam ook het verwerken van alles en daar zit ik volop middenin.

Dit is persoonlijk verhaal van Jannet Munsterman over haar moeder. Ze staat in ons Klantverslag 2016 met haar dierbare foto.

3 Reacties

 1. Monique Orriens   17.45, 5 mei 2017

  Dag Jannet, wat bijzonder om jouw indrukwekkende en ontroerende verhaal hier terug te lezen. Dank je wel hiervoor!

 2. Patty Westerduin-D'Ancona   14.58, 14 mei 2017

  Dank je wel voor het delen.
  Wat een goed idee om je moeder te betrekken bij je zwangerschapsshoot. Ik geloof vast dat ze Luuk en jou blijft gadeslaan.

 3. Patty Westerduin-D'Ancona   15.01, 14 mei 2017

  Dank je wel voor het delen.
  Wat een goed idee om je moeder te betrekken bij je zwangerschapsshoot. Ik geloof vast dat ze Luuk en jou blijft gadeslaan.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies