• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Verzorging, opbaren en kist

De verzorging van een dierbare voelt vaak als het laatste dat je voor iemand kunt doen. Zelf meehelpen bij het wassen en aankleden mag, maar hoeft niet. En hoe wil je je dierbare aankleden? Kies je voor de favoriete kleding of toch liever een net pak?
Daarnaast moet je een keuze maken voor het opbaren en een keuze voor de kist. Thuis opbaren of toch liever in een uitvaartcentrum of helemaal niet opbaren? Een kist van duurzaam hout, liever een mand, of misschien wel een lijkwade? En weet je wat er wel en niet mee mag in de kist bij een begrafenis of crematie?

Inspiratiegids uitvaart

In onze inspiratiegids staan meer dan 100 praktische en originele voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is bij een afscheid. Denk aan onderwerpen zoals bloemen, muziek, locaties, mooie woorden, rouwkaart en advertentie, kist of wade, eten en drinken, rituelen, foto en video, en asbestemming.

Uitvaartwensen bespreken?

Wil je graag je uitvaartwensen met iemand doorspreken? Onze coöperatieconsulenten komen thuis bij je langs om de uitvaartwensen vast te leggen. Je hoeft daarvoor geen verzekering bij DELA te hebben.

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.