Afscheid nemen van papa: 20 prachtige uitvaartliedjes

Het overlijden van uw vader, of van een vaderfiguur, zorgt er vaak voor dat een blik vol herinneringen wordt opengetrokken. Herinneringen van jullie samen krijgen nog meer lading. De eerste keer samen naar een voetbalwedstrijd, (zonovergoten) vakanties die maanden leken te duren, of de goede gesprekken die u met uw vader heeft gevoerd. Dit soort herinneringen gaan vaak gepaard met emoties. Emoties die u wellicht tijdens de uitvaart in een toespraak wilt verwerken. Of waaraan u invulling wilt geven door het kiezen van de juiste uitvaartmuziek. Liedjes waardoor u terugdenkt aan alles wat jullie samen hebben gedeeld, of waarbij één specifieke herinnering over uw vader wordt getriggerd. Of liedjes die u vooral veel troost bieden. Afscheid nemen met passende uitvaartmuziek is een mooie manier om een vader een laatste keer te kunnen eren.

Lees meer

Nederlandstalige uitvaartmuziek bij het afscheid

Wanneer een dierbare komt te overlijden begint er een periode van rouw. Naast alle emoties die spelen bij het gemis van de overledene, is er een afscheid wat geregeld moet worden. Praktische zaken zullen moeten worden afgestemd, onder andere hoe de uitvaart eruit moet komen te zien. Denk aan familie en vrienden die een laatste groet willen brengen en verhalen van vroeger die u wellicht wilt verwerken in een mooie toespraak. Vrijwel altijd worden er tijdens de uitvaart verschillende uitvaartliedjes gedraaid. Soms zijn deze nummers door de overledene al in een eerder stadium geselecteerd, in andere gevallen is het aan de nabestaanden om zo passend mogelijke nummers uit te kiezen. Er kan dan een voorkeur zijn voor een specifiek genre, zo wordt regelmatig voor christelijke uitvaartmuziek gekozen, maar ook Nederlandstalige begrafenisliedjes zijn erg populair.

Lees meer

Christelijke uitvaartmuziek

Hoe mensen de uitvaart willen regelen en persoonlijk omgaan met afscheid nemen, wordt voor een belangrijk deel bepaald door iemands culturele achtergrond of religie.

Het Christendom speelt vandaag de dag voor velen nog een belangrijke rol in het leven. Een christelijke uitvaart is dan vaak een laatste wens. Als het Christendom een belangrijke plaats heeft ingenomen in het leven van een overledene, dan is het mooi om dit te verwerken in een passend afscheid. Passages uit de Bijbel, maar ook religieuze muziek, maken dan onderdeel uit van de uitvaart.

Lees meer

We vroegen stelletjes in Rotterdam: "Wat kunt u zeggen over de dood?"

Wat kunt u zeggen over de dood?

Stel u bent lekker aan het shoppen met uw beste vriendin. Of u zoekt met uw vriend een gezellig restaurantje om te gaan eten. En dan staat er opeens iemand met een camera voor uw neus. Met de vraag: durft u op onze wensenbank plaats te nemen en te vertellen wat uw uitvaartwensen zijn?

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies