Afscheid nemen van papa: 20 prachtige uitvaartliedjes

Het overlijden van uw vader, of van een vaderfiguur, zorgt er vaak voor dat een blik vol herinneringen wordt opengetrokken. Herinneringen van jullie samen krijgen nog meer lading. De eerste keer samen naar een voetbalwedstrijd, (zonovergoten) vakanties die maanden leken te duren, of de goede gesprekken die u met uw vader heeft gevoerd. Dit soort herinneringen gaan vaak gepaard met emoties. Emoties die u wellicht tijdens de uitvaart in een toespraak wilt verwerken. Of waaraan u invulling wilt geven door het kiezen van de juiste uitvaartmuziek. Liedjes waardoor u terugdenkt aan alles wat jullie samen hebben gedeeld, of waarbij één specifieke herinnering over uw vader wordt getriggerd. Of liedjes die u vooral veel troost bieden. Afscheid nemen met passende uitvaartmuziek is een mooie manier om een vader een laatste keer te kunnen eren.

Het juiste uitvaartliedje zegt meer dan 1000 woorden

Uitvaartnummers voor papa’s zijn er ongelooflijk veel. Bij dit onderwerp komen veel mensen al snel uit bij het lied ‘Papa’ van Stef Bos. Dit lied, over een vader en een zoon die tijdens hun levens soms botsten, maar die eigenlijk heel veel op elkaar lijken, is hét voorbeeld van een lied dat bij veel mensen de juiste snaar weet te raken. Het lied vertolkt in hun ogen hoe hun eigen relatie als vader en zoon was. De juiste muziek zegt zo vaak meer dan 1000 woorden.

Een uitvaartnummer voor papa hoeft natuurlijk niet altijd de vader-zoon of vader-dochter-relatie te beschrijven. Het kan ook een lied zijn waarin een belangrijk persoon wordt omschreven. Of een lied waarin meer een gevoel, beleving of situatie wordt geschetst. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Old and Wise’ van The Alan Parsons Project. Dit nummer over een ouder iemand die terugkijkt op zijn leven is de laatste decennia uitgegroeid tot een ware uitvaartklassieker. Juist omdat dit nummer voor veel mensen zo herkenbaar is en de juiste emotie oproept.

20 uitvaartliedjes voor vader op een rij

Misschien weet u nu al precies welke uitvaart nummers u ten gehore wilt brengen tijdens de uitvaart van uw vader. Of bent u nog op zoek naar één of meerdere liedjes om uw eigen papa het afscheid te geven dat hij verdient? Om u te inspireren en verder op weg te helpen hebben we hieronder in willekeurige volgorde 20 uitvaartliedjes op een rijtje gezet. Neem de tijd om dit lijstje te bekijken en hopelijk ontdekt u het nummer dat voor uw gevoel perfect past.

Uitvoerende Nummer
1. Stef Bos: Papa
2. The Alan Parsons Project: Old and Wise
3. Alain Clark: Father and Friend
4. Eric Clapton: My Father’s Eyes
5. Phil Collins: Father to Son
6. Bruce Springsteen: Factory
7. Cat Stevens: Father and Son
8. Marco Borsato: Dochters
9. Pearl Jam: Release
10. Neil Young: Old Man
11. Frank Sinatra: My Way
12. Josh Groban: You Raise Me Up
13. Mike and the Mechanics: Living Years
14. Guus Meeuwis: De Weg
15. Luther Vandross: Dance With My Father
16. John Mayer: Daughters
17. Paul Simon: Father and daughter
18. James Blunt Monsters
19. Clouseau: Afscheid van een vriend
20. Maaike Ouboter: Dat ik je mis

Of bekijk de volledige playlist Uitvaartliedjes voor papa op YouTube

Cookies