Edward Boon is Manager Uitvaartzorg bij Yarden

“Als ik later groot ben word ik begrafenisondernemer”

Nee, dat zei ik niet toen ik klein was en mij op de basisschool gevraagd werd wat ik later wilde worden. Op die leeftijd wist ik eigenlijk niet eens dat het een vak was om mensen te begeleiden en te ontzorgen wanneer er iemand in de familie overleden is. Dat het echt een vak is, mag ik tegenwoordig dagelijks ervaren.

Bewuste keuze

De keuze voor Yarden was een heel bewuste keuze. Ik had bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool in Zwolle. Na mijn afstuderen lag het zeer voor de hand dat ik in de financiële dienstverlening of zakelijke markt aan de slag zou gaan. Tijdens mijn studie had ik al een grote voorkeur voor maatschappelijke en politieke thema’s. Zo woonde ik tijdens mijn stage ruim een half jaar in Afrika.

Afrika

Ik heb daar een ontwikkelingsproject opgezet, waarbij we 18 aidswezen geholpen hebben met het opzetten van een eigen onderneming. Ik heb hier geleerd om van niets, iets te maken. Dit door achter je eigen dromen aan te gaan. Toen ik weer naar Nederland ging waren de eerste bedrijfjes al opgestart. Op het moment dat ik vertrok realiseerde ik me dat je door iets kleins te doen, iemand helpen, van grote betekenis kan zijn in iemands leven. En dat voelde goed. Mede door deze ervaring wil ik ook tegenwoordig echt iets betekenen voor anderen. Ik wil iets moois toevoegen aan deze wereld en er zijn voor mensen op een belangrijk moment, zoals het afscheid nemen van een dierbare.

Veluwe

Ik ben opgegroeid op de Veluwe. Daar heeft ieder dorp zijn eigen begraafplaats. Soms ging ik naar die verstopte plek, met hoge bomen en drukkende stilte. Ik vond het altijd maar een enge plek. Dat je ook gecremeerd kan worden als je dood bent, wist ik toen niet. Bij een begrafenis ging je eerst naar de kerk, dan naar de begraafplaats en aansluitend kreeg je koffie en cake. Zo hoorde het nou eenmaal.

Als ik toen had geweten dat ik jaren later bij Yarden zou werken had ik wellicht niet kunnen overzien welke wereld er voor mij open ging en wat ik allemaal nog moest leren.

Kans bij Yarden

De kans om bij Yarden te gaan werken kwam voor mij als een geschenk. Mijn eerste werkdag was in oktober 2009 in het uitvaartcentrum in Apeldoorn. En die zal ik nooit vergeten. Ik kwam binnen als assistent-regiomanager. De toenmalige regiomanager vond dat ik direct de praktijk moest ervaren. Dan begreep je tenminste van achter het bureau wat je aan het doen bent. Ze trok me dus direct mee de koeling in en liet mij meehelpen bij het verzorgen van een overledene. Daar schrok ik best even van, want ik had nog nooit een overledene aangeraakt. Met de voetjes direct in de praktijk gezet. Die stijl heb ik me eigen gemaakt en zo werk ik nu zelf ook met mijn team.

Toegevoegde waarde

Afgelopen zomer overleed mijn oma. Ik had een bijzondere band met haar en haar overlijden raakte me diep. In die periode ervoer ik niet alleen ‘vanaf de andere kant’ dat medewerkers in de uitvaartbranche echte professionals zijn. Ik begreep ook de toegevoegde waarde die ze geven aan nabestaanden. Ze zijn er echt voor je op zo’n persoonlijk en intens moment. Dat een goed afscheid je verder helpt heb ik zo aan den lijve mogen ervaren. Het overlijden van mijn oma helpt mee om verder te bouwen aan de prachtige organisatie die Yarden is. Om zo iets moois toe te kunnen voegen aan deze wereld; van betekenis zijn op een belangrijk moment in iemands leven.

Edward Boon (31) is Manager Uitvaartzorg bij Yarden. Hij is eindverantwoordelijke voor de door Yarden uitgevoerde uitvaarten in de regio’s Gelderland, Flevoland en Utrecht. Hiervoor stuurt hij onder andere direct een team van professionele uitvaartverzorgers aan. Edward Boon is bereikbaar op: 06-20015233.

Yarden Top Employer

Yarden heeft voor het 4e jaar op rij het certificaat Top Employer Nederland gekregen. Volgens het Top Employers Institute voldoet het personeelsbeleid van Yarden aan de hoogste eisen.

1 Reactie

  1. Jan Timmerman   14.01, 5 december 2017

    Zo zachtjes aan wordt wereld mooier, door mensen als Edward.
    Ik mag hopen als verzekerde bij Yarden, dat tzt deze fijngevoeligheid ook bij de uitvaartverzorgers is doorgedrongen, want dat is een houding die je niet zomaar aanwaait.
    Edward, dank je wel, en wens je veel wijsheid toe, in de stappen die je gaat nemen, of min of meer al genomen hebt.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies