Christelijke uitvaartmuziek

Hoe mensen de uitvaart willen regelen en persoonlijk omgaan met afscheid nemen, wordt voor een belangrijk deel bepaald door iemands culturele achtergrond of religie.

Het Christendom speelt vandaag de dag voor velen nog een belangrijke rol in het leven. Een christelijke uitvaart is dan vaak een laatste wens. Als het Christendom een belangrijke plaats heeft ingenomen in het leven van een overledene, dan is het mooi om dit te verwerken in een passend afscheid. Passages uit de Bijbel, maar ook religieuze muziek, maken dan onderdeel uit van de uitvaart.

Klassiek of hedendaags?

Niet alleen beelden, maar ook liedjes zeggen vaak meer dan 1000 woorden. Dat klinkt enorm cliché, maar zoals bij de meeste clichés zit er een flinke kern van waarheid in. Christelijke liedjes voor een crematie of begrafenis zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je klassieke stukken die inmiddels al tientallen jaren, of zelfs honderden jaren, oud zijn. Ook is er hedendaagse popmuziek waarin de link naar het geloof wordt gelegd.

Heeft u wel eens nagedacht over de muziekkeuze voor uw eigen uitvaart? Of zoekt u naar passende christelijke muziek voor de uitvaart van iemand anders? Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van christelijke liedjes. Wat dacht u bijvoorbeeld van ‘Amazing Grace’, een regelrechte klassieker die door veel artiesten en bands is gecoverd. Dit is een vaak gehoord lied tijdens uitvaarten omdat ontzettend veel mensen zich in de tekst kunnen vinden. Daarnaast blijft ‘Ave Maria’ een veel gespeeld nummer tijdens uitvaarten.

Samen nadenken over de juiste uitvaartmuziek

Dit zijn twee van de vele voorbeelden van uitvaart liedjes met een christelijk karakter. Deze worden regelmatig ten gehore gebracht bij een uitvaart, simpelweg omdat zoveel mensen erdoor worden geraakt en de woorden voor zichzelf spreken. Vraag ook eens aan uw naasten of zij enkele suggesties hebben. Misschien bent u een mooi lied vergeten terwijl iemand uit uw familie dit nummer zich nog goed kan herinneren. Ga zo samen op zoek naar christelijke nummers voor een passend afscheid. De uitvaartmuziek samen bepalen brengt ook vaak bijzondere herinneringen naar boven. Zo ben je ook direct bezig met een manier van rouwverwerking.

Christelijke uitvaartmuziek op een rij

Neem vooral de tijd om rustig na te denken over het afscheid van een dierbare óf over uw eigen afscheid. Neem geen overhaaste beslissingen en zoek door totdat u 100% tevreden bent met de liedjes die u heeft uitgekozen. Vanwege de mix van klassiekers uit een ver verleden én hedendaagse nummers is er veel te kiezen op het gebied van christelijke uitvaartmuziek. Bovenstaande tips kunnen u hopelijk helpen precies die muziek te vinden waar u naar zoekt.

Uitvoerende Nummer
1. André Rieu & Mirusia Ave Maria
2. - Amazing Grace
3. Opwekking 717 Stil, mijn ziel, wees stil
4. Urker mannenkoor Johannes de Heer 972; Ruwe stormen mogen woeden
5. Reni & Elisa Als het leven soms pijn doet
6. Jesus Army Thank You
7. Joke Buis Lichtstad met uw paarlen poorten
8. Sela De Heer is mijn herder
9. Josh Groban You Raise Me Up
10. Opwekking 697 Al wat ik ben
11. Opwekking 261 Abba Vader

Cookies