• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Een waardevol gesprek

Mensen herinneren en rouwen op hun eigen manier. Het is goed om daarover met elkaar te praten, zodat je elkaar kunt steunen als dat nodig is. Om te helpen het gesprek op gang te brengen, hebben wij een handige kaartenset ontwikkeld.

 

Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Wanneer de donkere dagen weer aanbreken, merken we dat veel nabestaanden behoefte hebben aan extra troost. Om je te helpen die herinneringen levend te houden, organiseren wij elk jaar lichtjesavonden door heel Nederland. Tijdens deze avond kun je samen met familie en vrienden een kaars branden en je dierbaren op een speciale manier herdenken. Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Lichtjesavond Tessa, Alexandra en Gwenn Smeets 

V.l.n.r.: Tessa, Alexandra & Gwenn Smeets: ‘Wij steken een kaarsje aan voor oma Mia. Ze is na een ziekbed van 2 jaar afgelopen september komen te overlijden. Het verlies is voor ons allemaal een groot gemis, ze was de spil van de familie. Het wordt de eerste keer dat we de feestmaand zonder haar moeten vieren. Een lege plek aan de kersttafel, heel dubbel. Door hier een kaars voor haar te branden, hebben we het gevoel dat ze toch nog dicht bij ons is.’

Online wensenboek

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld.

Lichtjesavond Dean en Eugenie Pansters 
Dean & Eugenie Pansters: ‘Wij branden een kaarsje voor opa Pierre. Ondanks dat we hem beiden niet gekend hebben, voelen we toch de behoefte om hem een paar keer per jaar te herdenken, zo ook vanavond. Dan bezoeken we samen zijn begraafplaats. Dat is altijd een speciaal moment. Zo blijft opa Pierre een levende herinnering voor ons allebei.’

Herinneringsproducten
Hoe je iemand gedenkt is voor iedereen anders. De één vindt troost in een mooi gedenkteken, de ander draagt de herinneringen met zich mee in een bijzonder sieraad. Laat je inspireren door de herinneringsproducten van DELA.

Lichtjesavond Jordi Bombeeck 
Jordi Bombeeck: “Ik steek een kaarsje aan voor opa Willy. Ondanks dat ik hem kort heb mogen kennen, heb ik toch mooie herinneringen aan hem van toen ik nog klein was. Gelukkig heb ik mijn twee oma’s Jopie en Elly nog wel, ze zijn inmiddels 93 en 83 jaar. Met deze dagen besef ik nog eens extra hoe bijzonder het is dat ze nog steeds gezond en wel in ons midden zijn.’

Ga samen in gesprek

Gedenk jij je dierbare door vaak een kaarsje aan te steken of praat je er liever regelmatig over met familie en vrienden? Download de kaartenset om het gesprek over het verlies van een dierbare bespreekbaar te maken. Op elk kaartje vind je twee uitersten. Maak een keuze en licht je keuze toe.