Even voorstellen… Gastblogger Birgit

Iedere keer weer verwonder ik me over hoe ‘dingen’ kunnen lopen. Aan de start van een werkdag, een tweetal maanden geleden, heb ik een mooi gesprek met een collega. Hij vertelt me over Yarden en haar missie om mensen te ‘helpen’. Deze woorden raken me. Wetende dat het mijn missie is om mensen licht te brengen in donkere, en ook in lichte dagen.

Ik herinner me een prachtige uitspraak:

Het licht overwint onmetelijke afstanden,
reusachtige ruimten en de diepste duisternis.
Het licht is het bewijs
dat iets heel kleins
een heel grote uitwerking kan hebben.

Een nieuw jaar, een eigen geluid

En zo aan het begin van het jaar 2015 krijgen nieuwe mogelijkheden vorm. Dit jaar ga ik een aantal blogs schrijven voor Yarden. Blogs over het leven. Over verlies. Over angst. Over houden van.

Rouw is de achterkant van liefde. Liefde voor iemand die dierbaar is. Liefde voor het leven. Heerlijk vind ik het, om te schrijven. Om woorden te geven aan dat wat ik denk, ervaar en voel. En het is heel fijn om te horen dat andere mensen zichzelf in die woorden en ervaringen herkennen en zich gezien voelen.

Wie ben ik?

Geboren in de zomer van 1969 als oudste van een gezin van 4 kinderen. Ik leef, schrijf, coach, trouw, train, interim en bovenal: ik ‘moeder’. Over een mooi mannetje Joep. En ik ben moeder van een bijzonder meisje in de hemel: Maike. Mijn leven kent veel mooie hoogtepunten en ook een aantal momenten van stevig verlies. Dat deed pijn en inspireerde bovenal. Om keuzes te maken. Om te ontdekken. En om in mijn eigen kracht te gaan staan.

De zomer na het overlijden van Maike schreef ik haar verhaal. Voor mij was het een vorm van verwerken, mijn schrijfdocent vond het boekwaardig. Uitgeverij Christofoor wilde ‘Bedje in de wolken’ graag uitgegeven. Inmiddels hebben veel kinderen en volwassenen hun weg naar het boek en de bijbehorende site www.bedjeindewolken.nl (meer dan 100.000 bezoekers) gevonden.

Rouw heeft getuigen nodig

Uit de reacties op het boek en de site bleek steeds weer wat het delen van en praten over verlies voor mensen betekent. Het belang van de rust en de tijd nemen om hierbij stil te staan. Van een leven vanuit verlies naar een leven met verlies.

Net als bij een huwelijk, heeft ook rouw getuigen nodig. Door mensen bij elkaar te brengen en hen de ruimte te geven om hun verlieservaring (oordeel)vrij met elkaar te delen. Door rouw bespreekbaar te maken. Door herinneringen te delen. Ook een overledene mag een naam en plek in deze wereld houden. Als bewijs en bevestiging dat hij of zij er ooit als mens was.

Ik deel graag mijn ervaringen en kijk op het leven, verlies en de liefde en nodig u uit om uw ervaringen ook te delen.

Wilt u meer weten over de ervaringen van Birgit over haar leven met verlies? Deel uw reactie hieronder.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies