Nederlandstalige uitvaartmuziek bij het afscheid

Wanneer een dierbare komt te overlijden begint er een periode van rouw. Naast alle emoties die spelen bij het gemis van de overledene, is er een afscheid wat geregeld moet worden. Praktische zaken zullen moeten worden afgestemd, onder andere hoe de uitvaart eruit moet komen te zien. Denk aan familie en vrienden die een laatste groet willen brengen en verhalen van vroeger die u wellicht wilt verwerken in een mooie toespraak. Vrijwel altijd worden er tijdens de uitvaart verschillende uitvaartliedjes gedraaid. Soms zijn deze nummers door de overledene al in een eerder stadium geselecteerd, in andere gevallen is het aan de nabestaanden om zo passend mogelijke nummers uit te kiezen. Er kan dan een voorkeur zijn voor een specifiek genre, zo wordt regelmatig voor christelijke uitvaartmuziek gekozen, maar ook Nederlandstalige begrafenisliedjes zijn erg populair.

De mooiste Nederlandstalige uitvaartliedjes

Zoekt u naar inspiratie voor een passend liedje dat precies uw relatie met de overledene weergeeft? Of waarbij u direct aan diegene moet denken? Dan kan het een idee zijn om voor één of meerdere Nederlandstalige nummers te kiezen. De mooiste Nederlandse uitvaart liedjes bieden veel mensen steun. In onze eigen taal kunnen we vaak beter zeggen wat we voelen en komt de boodschap nog beter aan. Voorbeelden van liedjes die tegenwoordig tijdens uitvaarten veel gedraaid worden zijn ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘De Vlieger’ van André Hazes en ‘Papa’ van Stef Bos. Dit zijn stuk voor stuk nummers die heel veel mensen aanspreken, simpelweg omdat de teksten zo herkenbaar zijn en voor iedereen te volgen.

Kiest u voor Nederlandstalige uitvaartmuziek en wilt u het nóg dichter bij huis zoeken? Ons land herbergt veel bands en artiesten die in dialect zingen en daarmee een gevoelige snaar weten te raken. Zo heeft het Limburgse Rowwen Hèze het prachtige ‘De Neus Umhoeg’ geschreven.

Nederlandse uitvaartnummers op een rijtje

Kortom, er is ongelofelijk veel uitvaartmuziek waar u uit kunt kiezen. Neem de tijd om de juiste Nederlandstalige uitvaartnummers te vinden en geef hiermee uw dierbare een passend en muzikaal afscheid. Om u te inspireren hebben we hieronder 20 voorbeelden van Nederlandstalige nummers in willekeurige volgorde op een rijtje gezet.

Uitvoerende Nummer
1. Claudia de Breij: Mag Ik Dan Bij Jou
2. Stef Bos: Papa
3. André Hazes: De Vlieger
4. Wim Sonneveld: Het Dorp
5. Marco Borsato: Afscheid Nemen Bestaat Niet
6. Guus Meeuwis : De Weg
7. Maaike Ouboter: Dat Ik Je Mis
8. Clouseau : Afscheid Van Een Vriend
9. Jan Smit: Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen
10. Robert Long: Liedje Voor Als Ik Er Niet Meer Ben
11. Rowwen Hèze: De Neus Umhoeg
12. Paul de Leeuw: De Steen
13. Mieke Telkamp: Waarheen, Waarvoor
14. Boudewijn de Groot: Moeder
15. Boudewijn de Groot: Verdronken Vlinder
16. Frank Boeijen: Zo Mooi
17. Rob de Nijs: Zo Zal Het Zijn
18. Glennis Grace: Afscheid
19. Frans Bauer: Een Trein Naar Niemandsland
20. Jan Smit: Je Naam In De Sterren

Of bekijk de volledige playlist Nederlandstalige uitvaartmuziek bij het afscheid op YouTube

Cookies