Wat schrijft u op een condoleancekaart?

Op het moment dat een familielid, een goede vriend, kennis of iemand anders uit je naaste omgeving overlijdt, breekt er voor veel mensen een zware tijd aan. Met een condoleancekaart laat u zien dat u aan de nabestaanden denkt en met ze meeleeft. Maar wat schrijft u op een condoleancekaart? Voor veel mensen is het lastig om de juiste woorden te vinden en dat is in zo een situatie ook wel begrijpelijk. De eerste dagen na een overlijden zijn vaak emotioneel en dan is het niet eenvoudig om precies onder woorden te brengen wat u voelt.

Lees meer

In dierbare herinnering

Vanmorgen moest ik de ruiten van mijn auto krabben, het had gevroren. Niet gek voor de tijd van het jaar. En in de avond zie ik steeds meer lichtjes verschijnen, in struiken en boompjes, bij de voordeur of aan het hek. Dit is de tijd die we doorbrengen met onze dierbaren en we in onze gedachten stilstaan bij de mensen die er niet meer bij zijn.

Lees meer

Betekenisvolle plekken

Als uitvaartverzorger maak je heel wat mee. Het aandragen van een locatie voor de uitvaart is een onderdeel van je werk. Maar soms hebben nabestaanden toch andere ideeën. Zo was het ook met José. José belde mij 's morgens vroeg dat haar man plotseling was overleden. Een acute hartstilstand en ondanks alle inzet van het ambulancepersoneel was haar man Nico bij aankomst in het ziekenhuis overleden.

Lees meer

Hoe persoonlijk wilt u het hebben?

Afgelopen maand mocht ik het afscheid organiseren van Bob. Bob hield van gezelligheid, van een drankje en een hapje. Het was dan ook absoluut de wens van zijn vrouw en dochters dat zijn afscheid voor een selecte groep mensen in een bij hem passende sfeer zou plaatsvinden. Eerst een rouwbezoek voor zo’n 30 personen en daarna een informele afscheidsbijeenkomst voor 18 personen. Waarbij in ruime mate voor een drankje en een hapje diende te worden gezorgd.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies