200 cocktails met Oostenrijkse schnaps

Samen met mevrouw besprak ik de wensen voor de uitvaart van haar man. De uitvaart moest geheel verlopen zoals zij het met elkaar hadden doorgenomen. De kist was verpersoonlijkt met foto’s waarop hij er op zijn best uitzag. Foto’s die lieten zien wat een avontuurlijke levensgenieter hij was.

Al gauw werd de sfeer heel persoonlijk na alle ervaringen die zij met mij had gedeeld. Jaarlijks ging mevrouw met haar man en zoon naar Oostenrijk. Het was een traditie geworden dat zij altijd hun favoriete Oostenrijkse schnaps meenamen naar Nederland. Zo hadden ze ook thuis bij het drinken van de schnaps even een Oostenrijks gevoel.

Het glas heffen

De wens was om hem te begraven en de belangstellenden bij opgang van de begraafplaats te voorzien van ‘hun drankje’. Om samen nog 1 keer het glas te heffen op deze bijzondere man.

In ons assortiment komt deze gewenste drank niet voor. Maar hoe leuk zou het zijn om aan hun wens te kunnen voldoen: voor circa 200 personen op de begraafplaats een cocktail te maken met de favoriete drank erin!

Op voorhand had ik al gezegd dat we op het gebied van catering alles kunnen aanbieden. Nu nog even organiseren. Na enig speurwerk slaagden we erin om alle ingrediënten te vinden. Zo hadden we op de dag van de uitvaart een fraai buffet gemaakt met ruim 200 cocktails samengesteld met de Oostenrijkse schnaps, perensap en een stukje peer.
Het gaf ons een warm gevoel om bij te dragen aan dit bijzondere afscheid.

Raymond de Kock is locatiemanager van het Yarden crematorium Reestborgh in Meppel

Heeft u ook zo’n bijzondere wens voor uw eigen afscheid of dat van uw geliefde? Deel uw reactie hieronder.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies