Bijzondere uitvaart voor de beroemdste bedelaar van Den Haag

Een feestelijke, uitbundige en grootse crematie met veel bloemen, voor een Haagse cokeverslaafde junk? Kan dat? Wel bij Uitvaartcentrum, Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen in Den Haag.

Grootse crematie voor een cokeverslaafde

Op 25 januari dit jaar konden zo’n tweehonderd mensen, veelal verslaafden, afscheid nemen van hun overleden makker Martin Kloppenburg. Omdat verslaafden gek zijn op zoetigheid stonden de tafels vol met lekkere broodjes, Marsen, warme erwtensoep, koffie, bier en sigaretten. Er werd een feestje gebouwd.

De Dribbelaar

Martin was een fenomeen in Den Haag. Hij had een vast plekje bij de Grote Markt, maar hij was heel beweeglijk en werd daarom De Dribbelaar of De Schuifelaar genoemd. Hij bedelde, maar op een grappige manier. Eigenlijk was hij een ondernemer: hij wist dat het werkte als hij er een beetje vuil uitzag en op blote voeten liep. En dat loonde, want hij haalde per dag zo’n vierhonderd euro op!

Bus van Koninklijke Beuk

Martin woonde in Woodstock, een Haagse woonvoorziening voor dak- en thuislozen van GGZ-instelling Parnassia. Bij zijn overlijden bleek dat er 16.000 euro beschikbaar was voor zijn afscheid en het was zijn laatste wens om iets terug te doen voor zijn ‘familie’ uit Woodstock en van de straat. Dus er werd een bus besteld bij Koninklijke Beuk, de touringcarorganisatie die ook het Koninklijk Huis vervoert, om alle gasten op te halen bij Woodstock voor Martins afscheid.

Zakken met broodjes mee

Tijdens de afscheidsbijeenkomst stond het bedelbekertje van Martin op de kist. Als symbool. Het werd een mooie bijeenkomst met veel zang en korte, emotionele toespraken. Soms liep iemand even naar buiten voor een sigaretje en een slok bier. Na het afscheid stond de bus weer klaar en kregen de gasten zakken met broodjes mee die nog over waren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een uitvaart? Neem contact op met onze uitvaartconsulenten.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies