In dierbare herinnering

Vanmorgen moest ik de ruiten van mijn auto krabben, het had gevroren. Niet gek voor de tijd van het jaar. En in de avond zie ik steeds meer lichtjes verschijnen, in struiken en boompjes, bij de voordeur of aan het hek. Dit is de tijd die we doorbrengen met onze dierbaren en we in onze gedachten stilstaan bij de mensen die er niet meer bij zijn.

Aandacht voor elkaar

Niet alleen binnen maar ook steeds meer buiten versieren we het huis voor de komende feestdagen. Dagen die we invullen op onze eigen manier. Met een bezoek aan de kerk, stilstaan bij het geloof, ingetogen, of gewoon genietend van een paar vrije dagen. Vaak brengen we Kerst door met dierbaren. We hebben aandacht voor elkaar, gaan op familiebezoek, veelal vergezeld door mooie drankjes en heerlijk eten. En met Oud & Nieuw zullen we weer veel geld uitgeven aan vuurwerk, oliebollen en champagne.

Terugdenken geeft troost

Feestelijke dagen, maar zonder de dierbaren die er niet meer zijn. De warmte en verbondenheid van het einde van het jaar maakt dat we hen extra missen. Tijdens Kerst, wanneer we zo graag bij elkaar zijn. En met Oud & Nieuw, de overgang naar een nieuw jaar, dit jaar zelfs het begin van een volgend decennium. Wat we nog wel hebben, zijn herinneringen aan onze dierbaren. Van mooie, ontroerende, grappige, bijzondere momenten en belevenissen. Hoe groot het verdriet ook nog is, terugdenken aan deze herinneringen geeft troost.

Stilstaan bij overleden dierbaren

In deze snelle wereld, waarbij we 2020 in stappen, sta ik deze feestdagen even stil bij al mijn overleden dierbaren en hef ik het glas op hen. In mooie en dierbare herinnering.

Ik wens u allen warme feestdagen en een goed 2020!

Elga de Brave was uitvaartverzorger bij Yarden & de Brave Uitvaartzorg.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies