Jolanda Bazen zingt een Luizterverhaal

Trots

Wat zijn we trots! Op de vele publiekstemmen die we kregen voor, het door ons bedacht initiatief: De muzikale levensloop.

Toen eind vorig jaar Jörgen’s vader overleed, vertelden we bij de uitvaart zijn levensverhaal in de vorm van een Luizterverhaal. Voor het eerst brachten wij de muzikale levensloop. We wisten niet dat het zoveel teweeg zou brengen.

Bijzondere herinneringen en anekdotes

Puur en recht uit het hart vertelden en bezongen we de meest bijzondere herinneringen en anekdotes uit zijn leven. We waren zelf ook verrast wat voor een impact het had op de aanwezige mensen bij deze uitvaart.

Tijdens de levensloop was het glas even halfvol en vierden we de tijd die we samen gehad hebben. Na afloop van de dienst ontvingen we zoveel complimenten, dat het voor ons op dat moment ongemakkelijk voelde. We namen immers afscheid van onze (schoon)vader.

Zo is Luizterverhaal ontstaan. Het is een muzikale versie van de traditionele levensloop, verteld in de laatste fase van iemands leven of op de uitvaart. Het biedt een unieke gelegenheid om mensen te bedanken die een belangrijke rol in het leven van de overledene hebben gespeeld.

Bijzondere manier van troost

Later zagen we in dat de muzikale levensloop een bijzondere manier van troost biedt. Het raakt namelijk een ander stuk van de ziel. De laatste weken hebben we diverse uitvaarten verzorgd met een muzikale levensloop.

Tijdens het laatste uur dat er gestemd kon worden op 31 augustus, deden wij waar we goed in zijn: Een muzikale levensloop vertellen tijdens een uitvaart.

Alsof het zo moest zijn...

Het beste Luizterverhaal

Wij dingen mee om de Afscheidsprijs te winnen. Lukt ons dat, dan investeren we een deel van het prijzengeld in het opleiden van nieuwe vertellers.  We willen keer op keer het beste Luizterverhaal ter wereld vertellen.

Daarnaast mogen al onze stemmers meebeslissen aan welk goed doel wij een Luizterverhaal doneren.

Lees meer over de winnaar van de Afscheidsprijs: Luizterverhaal

Jolanda Bazen is zangeres. Samen met Jörgen Versteeg heeft ze Luizterverhaal opgericht, waaraan ook andere vertellers en muzikanten zijn verbonden. Luizterverhaal is winnaar van de Publieksprijs van de Yarden Afscheidsprijs 2017. De uitreiking van de prijs is op zaterdag 16 september.

2 Reacties

  1. Thea   22.44, 19 september 2017

    Geweldig. Hoe mooi kan de combinatie zijn van afscheid nemen.
    Zo trots op mijn lieve kanjers van vrienden.

  2. Pauline Droog   22.53, 19 september 2017

    Luizter heeft ook het verhaal van de ROPArun vertelt en gezongen. Het raakte iedereen, alle teams die op de bijeenkomst waren, waren onder de indruk. Ik was daar ook als lid van een ROPArun team. Luizter heeft iets moois voor de medemens bedacht en daarmee op de markt gebracht.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies