Wat schrijft u op een condoleancekaart?

Op het moment dat een familielid, een goede vriend, kennis of iemand anders uit je naaste omgeving overlijdt, breekt er voor veel mensen een zware tijd aan. Met een condoleancekaart laat u zien dat u aan de nabestaanden denkt en met ze meeleeft. Maar wat schrijft u op een condoleancekaart? Voor veel mensen is het lastig om de juiste woorden te vinden en dat is in zo een situatie ook wel begrijpelijk. De eerste dagen na een overlijden zijn vaak emotioneel en dan is het niet eenvoudig om precies onder woorden te brengen wat u voelt.

Emoties verwoorden in een condoleance tekst

Op het moment dat iemand komt te overlijden, kunnen emoties ontstaan die u misschien niet had verwacht. Hoe mooi zou het zijn als u deze emoties vanuit het hart zou kunnen verwoorden in een tekst voor op de condoleancekaart? Een tekst die de nabestaanden steun biedt, die zij tijdens de rouwverwerking in deze lastige periode goed kunnen gebruiken.

Condoleance gedicht of tekst?

Een condoleancekaart kunt u op verschillende manieren gebruiken om uw medeleven te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een passend rouwgedicht, een paar troostende woorden of alleen maar het woord ‘sterkte’. In alle gevallen laat u zien dat u aan iemand denkt. Vindt u het lastig om te bepalen wat u op een condoleancekaart moet zetten? We hebben 64 condoleanceteksten voor u verzameld. Mogelijk vindt u hier inspiratie om uw gevoel te kunnen verwoorden in een eigen persoonlijke boodschap.

Wat is de beste condoleance tekst?

Bij het schrijven van een condoleancekaart wordt vaak rekening gehouden met wat passend is en wat wordt verwacht. Het kan voor u een idee zijn om hiervan af te stappen. Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel manieren om rouwteksten of rouwgedichten te schrijven, en ze hebben allemaal een gemeenschappelijke deler: emotie. Als u uw emotie laat spreken, dan heeft u vaak de kern voor uw condoleancetekst al te pakken. Of dit nu een al opgestelde tekst is die u als leidraad wilt gebruiken, of een door uzelf opgestelde passage. Er is voor iedereen een ‘beste’ tekst, zolang u vanuit uw hart schrijft en uw gevoel laat spreken.

Cookies