Opbaren onder de Nachtwacht

In januari van dit jaar kwam een bekend kunstschilder uit Leiden te overlijden in een verpleeghuis in Amstelveen. Op zaterdagochtend kwam de overlijdensmelding via zijn zoon bij mij binnen. In het telefoongesprek stelde ik zoals gebruikelijk de vraag of zijn vader naar een uitvaartcentrum moest worden overgebracht of dat hij wilde dat hij thuis zou worden opgebaard. "Thuis natuurlijk", zei Marc. "Want we willen dat de kinderen en vrienden van mijn vader daar zijn uitvaartkist kunnen beschilderen. Kun je voor een blanke houten uitvaartkist zorgen?".

Lees meer

De juiste balans

Heeft u uw uitvaartwensen vastgelegd? Er zijn mensen die niets vastleggen en er zijn mensen die tot in het kleinste detail hun uitvaart vooraf regelen. Als uitvaartverzorger heeft John Heskes hier dagelijks mee te maken. In deze blog deelt hij ervaringen en vindt u tips die u kunt gebruiken wanneer u nadenkt over uw eigen uitvaart.

Lees meer

Een warme deken aan herinneringen

De eerste man in je leven is de grote, sterke, liefhebbende vader. Is je vader ongeneeslijk ziek of komt hij onverwachts te overlijden, dan wordt alles anders. In het boek 'Hemelse vaders en hun dochters' schrijven dochters over hun overleden vaders. Schrijven kan een hulpmiddel zijn bij rouwverwerking. Dat ondervond een van deze trotse dochters, Kitty van Blankers-Waser. In haar verhaal koestert zij vooral liefdevolle herinneringen aan haar vader.

Lees meer

Patatjes

Samenzijn

“Eventjes nog samen zijn, nog eventjes samen eten”, hoor ik zeggen voordat ik vertrek bij een afspraak. Sommigen gaan in de huiskamer bij de uitvaartkist staan, anderen dekken de tafel voor het eten. Hun overleden familielid wordt enorm gemist.

Lees meer

Wijnrank in de vorm van hart

Snoeien

Terug op de plek waar ik voor kies als ik me terug wil trekken. Even tijd voor mij zelf. Mijn favoriete plek is de Toren op Domaine La Lande in de Dordogne. Ik noem het: mijn ivoren toren.

Lees meer

Toon meer blogartikelen

Cookies