Herinneringsarmband van Yarden

Gemis uiten met herinneringsarmband

Hoe laat je aan anderen zien dat je een dierbare bent verloren zonder het direct te vertellen. De herinneringsarmband helpt nabestaanden bij het uiten van deze gevoelens van gemis.

Eenvoudige herinneringsarmband

Het hoeft er niet super chic uit te zien, sterker nog, een eenvoudige armband van wit met zwarte letters is prima. Het maakt niet uit, jong of oud, vrouw of man, meisje of jongen. Vooral tieners in de leeftijd tussen 12 en 18,  de moeilijke leeftijd, vinden de armband fijn om te dragen. Dat is hoe ik het ervaar.

Niet over praten

Natuurlijk zijn tieners verdrietig dat opa overleden is, maar daar praten ze niet over met hun ouders. Ook niet met oma die nu alleen overblijft. Gevoelens worden gedeeld met vrienden en er wordt 'stoer' gedaan dat er iets ergs is gebeurd in de familie. Pubers dealen op hun eigen manier met de situatie en laten vooral niets merken.

Reacties van bezoekers

Sinds ik de herinneringsband van Yarden aan mensen aanbied, krijg ik veel positieve reacties. Een paar reacties die ik kreeg:

"De ‘Voor altijd in mijn hart’-bandjes waren een schot in de roos. Ik kreeg daarna meteen contact met mijn dochter en we hebben hem bij elkaar omgedaan! Daarna is ook bij de dochter van mijn schoonzusje de opening tot een gesprek gekomen."

"Zou jij morgen willen zorgen voor nog meer bandjes die we neer kunnen leggen bij de condoleance en bij de uitvaart? Misschien zijn er nog meer mensen die dit willen."

"Zelfs opa, de vader van mijn overleden schoonvader was erg blij met het bandje. Hij heeft hem gelijk op het lijstje met de foto van zijn zoon gelegd."

"Ik maakte vanmorgen mijn dochter wakker en het eerste wat zij deed was naar haar armbandje kijken."

Contact met nabestaanden

Ik probeer altijd contact te krijgen met tieners en ik merk dat dit met hulp van de herinneringsarmband beter lukt. Het is een manier om te laten zien dat er iets gebeurd is waar je verdrietig om bent en je hoeft er niet over te praten. Zo is er toch contact met de andere gezinsleden. Het helpt om op deze manier afscheid te nemen van een dierbare en toch jezelf kunnen blijven.

Désirée Meisenbourg was uitvaartverzorgster bij Yarden.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies