Jas van vrouw Joke blijft aan kapstok hangen

Haar jas blijft aan de kapstok hangen

We hingen niet aan aardse zaken, we hingen aan elkaar. Daarom heb ik een paar maanden na het overlijden van mijn onvergetelijke echtgenote Joke (82) met de nodige hulp haar kledingkasten opgeruimd. Mijn vrouw overleed begin augustus 2015.

Natuurlijk zit aan alles een herinnering en daarmee een emotie. Maar na ruim 60 jaar samenleven vind ik de herinneringen door het hele huis. Daarvoor hoeven geen kasten met kleren te blijven staan. Wel blijft bijvoorbeeld de jas die zij het laatst heeft gedragen aan de kapstok hangen. Net als haar pantoffels blijven liggen waar ze deze de laatste keer uitdeed. Dat gaat pas weg als ik er niet meer ben.

Schenken aan Leger des Heils

De kleren hebben we geschonken aan het Leger des Heils. Onze relatie met het Leger des Heils begon eind jaren zeventig. We hebben geen kinderen. Omdat we onze beide zussen niet wilden belasten met het opruimen van de inboedel mocht er met ons iets gebeuren, zochten wij naar een mogelijkheid dit aan derden over te laten. We hadden goede ervaringen met het werk van het Leger des Heils. Daarom hebben we hen tot onze enige erfgenaam benoemd. 

Tweede leven

Ik heb er geen moeite mee dat de kleren nu een 2e leven krijgen. Het is juist heel mooi. Als ik iemand anders in een broek of jurk van haar zou zien lopen, zou ik het kledingstuk niet eens herkennen.

De levensinstelling van het Leger des Heils spreekt ons erg aan. Als er iemand op straat ligt, lopen de meeste mensen er met een grote boog omheen. De mensen van het Leger des Heils gaan juist naar die persoon toe.

Kledingwinkel Leger des Heils

De kleren komen ook goed terecht. Ze komen in de winkels van het Leger des Heils waar ze verkocht worden. Mensen die het nodig hebben, krijgen de kleren gratis. De kleren die niet meer goed zijn, gaan naar een opkoper.

De opbrengst gaat naar allerlei projecten van het Leger des Heils. Haar kleren hebben zo een mooie bestemming gekregen.

Rijk van Bennekom (86) heeft zijn vrouw Joke in augustus 2015 verloren. Hij schonk haar kleding aan het Leger des Heils.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies