Leren over leven en dood in de dierentuin

Rouwen olifanten? Hoe troosten ze elkaar? Alle kinderen krijgen te maken met de dood. Of dit nu een huisdier is, een familielid of iemand uit de buurt. Met de onderwijsactiviteit ‘Leven en dood van de olifant en Zoo’ leert de Vereniging Yarden kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs spelenderwijs over leven en dood.

Basisschoolactiviteit met vrij toegang tot het park

Samen met Marjo Hoedemaker, olifantenkenner en oprichter van de Elephant Foundation, maken we leven en dood op laagdrempelige wijze bespreekbaar. Deze activiteit biedt Yarden gratis aan, inclusief lunch (frietje, frisdrank en een ijsje) en vrije toegang tot het dierenpark in de middag. Als kinderen op een luchtige manier leren en ervaren dat de dood onderdeel van het leven is en je daar gewoon over mag praten, laat je ze opgroeien met een stukje belangrijke emotionele bagage om hen te helpen met rouwverwerking. Daar willen we met deze onderwijsactiviteit aan bijdragen.

Meld ook uw school aan

Wilt u meedoen aan deze gratis onderwijsactiviteit ‘Leven en dood van de olifant en Zoo’ in een dierenpark in uw eigen regio? Meld uw school dan nu aan. U wordt voor 1 februari 2015 geïnformeerd of uw school geselecteerd is voor deelname in 2015, want er is helaas een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In goed overleg met uw school plannen we deze activiteit in 2015 in.

Interesse? Meld nu uw school aan.

Enthousiaste reacties van kinderen

Hieronder zie je hoe Marjo Hoedemaker in gesprek is met de kinderen en leerkrachten van de basisschool St Carolusschool uit Soesterberg.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies