Mijn lijst met liedjes

De herinnering aan Pinkpop is voor mij een herinnering met een gouden randje. In juni 2014 ben ik met mijn vader naar Pinkpop geweest. Dat doen volgens mij weinig jongeren met hun ouders. Je hoort het niet vaak. Voor mij is het een extra bijzondere ervaring.

Een jaar eerder was mijn vader met mijn neef geweest. In 2014 wilde ik wel met hem gaan. We hebben samen de Rolling Stones gezien! Die band stond echt op mijn bucket list van muzieklegendes die ik nog wil horen voordat ze stoppen. Net als Queen en Adam Lambert die laatst in Ziggodome optraden. Daar ben ik ook bij geweest.

Schuilen

Het concert van Metallica bij Pinkpop werd even uitgesteld. Voor het concert brak er namelijk een enorm noodweer los. We moesten schuilen voor het onweer. Ik ben niet echt fan van Metallica, maar ik zal dit optreden niet snel vergeten. Dat is echt een bijzondere ervaring geweest.

Ik heb fijne herinneringen aan dit popfestival samen met vader. We hebben overnacht in de auto en samen genoten van de muziek.

Lievelingsnummer

Mijn vader had niet een lijst met liedjes die hij graag bij zijn uitvaart zou willen laten horen. Mijn vader vertelde wel altijd dat hij Private Investigation van de Dire Straits op zijn begrafenis wilde hebben. Hij ging altijd luchtgitaar spelen als hij dat nummer hoorde.

Daarnaast hebben we alledrie een eigen nummer uitgezocht. Ik koos voor 'Too Much Love Will Kill You' van Queen. Een mooi nummer dat precies uitdrukt wat mijn vader voor mij betekend heeft.

Lijst met liedjes

Ik heb ook een lijst gemaakt met liedjes die ik zou willen laten draaien op mijn eigen begrafenis. Ik hoop wel dat dat nog heel lang duurt, maar de lijst is er in elk geval. Er gaan geen nummers af. Hij wordt momenteel steeds langer.

Ik vind het mooi als er alleen muziek klinkt bij de plechtigheid. Mijn lijst bestaat momenteel uit 11 liedjes, waaronder van The Beatles 'While My Guitar Gently Weeps'. En van Queen 'This Could Be Heaven'. Allemaal nummers die veel voor mij betekenen.

Joyce vertelt haar verhaal in de minidocumentaire Ik mis je. Op ons youtube-kanaal verschijnen 3 afleveringen over waar jongeren als Joyce tegenaan lopen als ze een dierbare verliezen.

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies