Stephan Punt schrijft een brief aan zijn overleden vrouw Ellemieke.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Dit jaar betreed ik als weduwnaar, alleenstaande vader en dus vrijgezel. Het zijn allemaal termen waar ik van gruwel. Ik zie mezelf niet als vrijgezel en dus ook niet als alleenstaande vader. Tuurlijk besef ik dat het wel zo is, maar de verbondenheid met Ellemieke is nog steeds zo groot dat ik, voor mijn gevoel, geen vrijgezel ben.

In het dagelijkse leven is het soms alsof ze er gewoon nog is. Dat valt soms zwaar. Zeker met een dag als Valentijnsdag in aantocht. Wij deden nooit aan die flauwekul. Tot 14 februari 2016 waarbij Ellemieke het een en ander had voorbereid. Het bleek onze eerste en laatste Valentijnsdag samen!

Op 14 februari 2016 waren we op Curaçao. Na het ontbijt, vlak voor het zwemmen, kreeg ik een armband van Ellemieke en de jongens. Naast dit bijzondere cadeau kreeg ik misschien wel de meest waardevolle woorden uit mijn leven te horen.

Ze zei: “We deden nooit aan Valentijnsdag maar sinds afgelopen jaar ben ik gaan beseffen hoeveel een mens kan houden van iemand anders. Wat jij voor ons hebt gedaan is onbeschrijfelijk. Op sommige momenten hebben we wel eens woorden gehad en ik zeg het niet graag maar achteraf had jij elke keer gelijk. Je was, bent en zal voor altijd de liefde van mijn leven zijn. De jongens kunnen zich geen betere vader wensen. Dat weet ik zeker!”

Als ik aan dat moment terugdenk ben ik intens blij en gelukkig. Het maakt mij trots. Het doet mij geloven, geeft hoop en heel veel liefde. Haar woorden symboliseren het verleden en zijn de sleutel naar de toekomst. Ik ben trots dat zij mijn vrouw was en tegelijk trots dat Ellemieke zoveel geloof in mij had dat ik het samen met de kinderen ga redden. Dat ik het aankan! Mijn liefde voor haar is niet te beschrijven. Maar door haar woorden voel ik nog steeds haar aanwezigheid en heb ik hoop naar de toekomst toe.

Ik ben bijna een jaar verder en sluit, gevoelsmatig, weer een periode af. Alles heb ik dan voor het eerst meegemaakt zonder Ellemieke. Ik wil het nog niet geloven maar tegelijk begin ik ook steeds meer te genieten van het leven. Het ritme komt terug en de teleurstellingen in mensen liggen inmiddels achter mij.

Ellemieke was en blijft de liefde van mijn leven maar ze zei ook: “Steef, je bent te jong om alleen te blijven. Achter dat gesloten masker zit een hele lieve zorgzame man en vader. Daarnaast verdienen de kinderen ook een moederfiguur in hun leven. Er komt vanzelf een vrouw op je pad die jou tegengas durft en kan geven. En belangrijker nog: die gaat houden van onze jongens en de jongens als eigen’’ gaat beschouwen. Sta er voor open en ga door met je leven.”

Hoop, geloof en liefde.

3 sleutels tot succes in het leven.

Ik heb het allemaal ondanks het grote gemis!

Bekijk Stephans Film: Brief aan Ellemieke

Stephan Punt werkt als administrateur op de financiële afdeling van Yarden. Met zijn verhaal wil hij anderen laten zien wat het betekent om je vrouw te verliezen en achter te blijven met 2 kleine kinderen. In onze 3-delige mini-documentaire Een goed afscheid vertelt hij zijn verhaal.

1 Reactie

  1. Marja   13.45, 9 februari 2017

    Hoi lieve Stephan,

    Wat een mooi verhaal. Heel erg ontroerend, er is verdriet. Natuurlijk, dat hoort er helaas bij. Maar toch ook zo mooi. Ik ben blij dat je langzaam maar zeker je leven weer aan he oppakken bent. Natuurlijk blijft Ellemieke voor altijd in je hart. Maar ik hoop ook, als de tijd er rijp voor is, dat je een nieuwe vrouw in je leven mag ontmoeten, ik gun het je ook van harte, je verdiend het. Ik heb diepe bewondering hoe jij met alles omgaat en hoe liefdevol je voor de kinderen bent. Heel erg veel liefs xxx

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies