• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Rouwverwerking bij kinderen

Hoe kun je kleine kinderen en pubers helpen in hun rouwverwerking? Na het verlies van een dierbare heb je als ouder een dubbele taak: je moet zelf de draad van het leven oppakken én je moet je kinderen ondersteunen. Lees de adviezen van rouwdeskundigen en zie hoe andere ouders je voor gingen.

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Praatstuk kinderen

Het is soms moeilijk om er tijdens je eigen rouwproces óók honderd procent voor je kinderen te zijn. Wat kun je precies voor ze betekenen? Download het praatstuk, dat je concrete handvatten geeft om met je kinderen in gesprek te gaan.

Kleurplaten

Kindertherapeut Marieke de Boer ontwikkelde speciale kleurplaten die kinderen helpen verdriet en herinneringen aan een overleden dierbare een plekje te geven.

Een klein gebaar

Wil je graag je kind een hart onder de riem steken? Of laten weten dat je er voor hem of haar bent? Wij hebben labels met mooie spreuken ontwikkeld om te bevestigen aan bijvoorbeeld een cadeautje.