Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?

Hoe leg je aan jonge kinderen uit wat er gebeurt als een dierbare sterft? Lees hier hoe dit voorleesboek uw kind(eren) en u helpt bij het rouwproces.

“Als de lieve buurvrouw ziek wordt en overlijdt…”

“Anne speelt vaak samen met haar broertje Sam bij hun lieve buurvrouw. Als die ziek wordt en overlijdt, gaat Anne mee naar de condoleance en de uitvaart. Anne heeft veel vragen.

De moeder van haar vriendinnetje Pien werkt als uitvaartbegeleider. Met haar klasgenoten krijgt Anne een rondleiding in het uitvaartcentrum. De moeder van Pien legt uit wat er gebeurt voor, tijdens en na de uitvaart.”

Doodgaan, afscheid en rouw uitgelegd aan kinderen

Als er iemand overlijdt moet er in een paar dagen veel worden geregeld. Dan is het lastig om ook nog eens te bedenken hoe je aan jonge kinderen uitlegt wat er aan de hand is en wat er gaat gebeuren tijdens een begrafenis of crematie.

In het boek ‘Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?’ wordt dat in verhaalvorm uitgelegd. Het is heel geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen en oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Er worden veel vragen beantwoord die kinderen kunnen hebben.

Een goed afscheid helpt ook kinderen verder

Overlijden is nog steeds een beladen onderwerp. Samen met Uitgeverij Rozhanitsa en schrijver Marcel Kalter wil Yarden de dood laten zien zoals het is, vooral niet te ingewikkeld. Dit voorleesboek legt open en eerlijk in verhaalvorm en op eenvoudige wijze uit wat er gebeurt als een dierbare sterft en wat er allemaal geregeld moet worden voor, tijdens en na het afscheid.

Hopelijk helpt dit voorleesboek uw kind(eren) en u bij het rouwproces. Want als kinderen bij een afscheid betrokken zijn, mogen zij wat ons betreft nooit worden vergeten en verdienen zij misschien zelfs wel wat extra aandacht.

Wilt u dit voorleesboek bestellen? Ga naar bol.com. Of wilt u meer hulp bij rouwverwerking voor kinderen? Yarden helpt.

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies