Levensverzekering afsluiten

Levensverzekering, wat is dat?

Een levensverzekering is een verzekering die uitkeert bij overlijden of leven. Hiermee verzekert u uw eigen leven of die van een ander. Er zijn verschillende soorten levensverzekeringen. Yarden zet de 4 belangrijkste voor u op een rij.

Een levensverzekering kunt u afsluiten om verschillende redenen. U wilt bijvoorbeeld dat uw partner na overlijden in het huis kan blijven wonen. Of dat uw kinderen kunnen studeren als u er niet meer bent.

Soorten levensverzekeringen

Er zijn veel verschillende soorten levensverzekeringen. In dit blog legt Yarden de verschillen tussen 4 verschillende levensverzekeringen uit.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering sluit u specifiek af voor een begrafenis of crematie. De premie van de uitvaartverzekering is afhankelijk van uw leeftijd, het aantal jaren dat u premie wilt betalen en de hoogte van het verzekerd bedrag.  Yarden biedt u met de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering de keuze uit:

  1. Uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaalverzekering genoemd
  2. Vergoeding van de uitvaart op basis van facturen, ook wel naturasommen uitvaartverzekering genoemd
  3. Een combinatie van beide

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering sluit u meestal af bij het afsluiten van een hypotheek. Bij een overlijden van u of uw partner is de overlijdensverzekering er om een deel van de hypotheek af te lossen. Het is echter ook mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten zonder hypotheek. Op deze manier zorgt u ervoor dat er een bedrag vrijkomt voor uw nabestaanden als u komt overlijden. 

Overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen keren allebei uit op het moment dat de verzekerde komt te overlijden. Maar  een uitvaartverzekering is specifiek bedoeld om de kosten van een begrafenis of crematie te dekken.  Meer weten over de verschillen? Lees dan het blog: Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.  

Gemengde levensverzekering

Een gemengde levensverzekering is een spaarverzekering  en risicoverzekering. Dit betekent dat de verzekering uitkeert bij overlijden van de verzekerde óf op een vastgestelde datum bij leven. Het is net als een overlijdensrisicoverzekering is dit een verzekering die vaak wordt afgesloten samen met een hypotheek.

Beleggingsverzekering

Veel mensen in Nederland kiezen voor een beleggingsverzekering. Sparen op een spaarrekening of -deposito is veiliger. Een beleggingsverzekering is een vorm van een levensverzekering waarmee u kapitaal opbouwt door te beleggen. Hoeveel  u op de einddatum van de beleggingsverzekering ontvangt, hangt af van de ontwikkelingen van beleggingsfondsen. Het regelmatig checken en aanpassen van uw beleggingsverzekering is raadzaam volgens het Nibud.

Bronnen

Meer lezen

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies