koopsompolis afsluiten

Uw uitvaart verzekeren op latere leeftijd kan dat?

Heeft u nog geen uitvaartverzekering?  En wilt u meer weten over de mogelijkheden om een uitvaartverzekering af te sluiten op latere leeftijd?  In deze blog beantwoordt Yarden de 5 meest gestelde vragen over het verzekeren van uw begrafenis of crematie op latere leeftijd.

In Nederland is een uitvaartverzekering niet verplicht. Er gelden  ook geen wettelijke regels tot welke leeftijd u een uitvaartverzekering kunt afsluiten. De leeftijdsgrens en voorwaarden verschillen per verzekeraar.  Deze informatie vindt u op de website en in de polisvoorwaarden.  Voor een uitvaartvaartverzekering is een medische keuring vaak niet nodig, maar de verzekeraar vraagt u wel om antwoord te geven op enkele gezondheidsvragen.

Uitvaartverzekering afsluiten online

Op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

1. Tot welke leeftijd is een uitvaartverzekering afsluiten mogelijk?

Zoals vermeld is er geen wettelijke leeftijdsgrens waarop u nog een uitvaartverzekering kunt afsluiten.  Sommige verzekeraars hanteren een leeftijdsgrens van 69 jaar; bij Yarden is het tot 75 jaar mogelijk om uw uitvaart te verzekeren. Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Yarde of lees mee over de Yarden uitvaartverzekering op deze website.

Uitvaartverzekering en premie betalen als oudere

2. Waarom betaalt u op latere leeftijd een hogere premie per maand?

Uitvaartverzekeraars maken een inschatting van het risico op overlijden. Bijvoorbeeld door de gemiddelde leeftijd te berekenen van de inwoners in Nederland. Hoe jonger iemand is, hoe langer iemand premie kan betalen. Als u ouder bent betaalt u relatief minder jaren premie, waardoor de betaling per maand (maandpremie) stijgt.

Uitvaart verzekeren tegen koopsom

3. Wat is een koopsomuitvaartverzekering of koopsompolis?

Bij een uitvaartverzekering met een koopsom betaalt u de premie niet per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar, maar in 1 keer.  U maakt dus eenmalig de volledige premie over. Hiermee heeft u alles in 1 keer geregeld.  Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten tegen een koopsom dan is uw verzekerde waarde in de meeste gevallen hoger dan uw inleg. Bij Yarden is het mogelijk om een uitvaartverzekering tegen premientealing af te sluiten tot 75 jaar.

4. Wat gebeurt er als ik op 80- jarige overlijd zonder een uitvaartverzekering?

Heeft u geen uitvaartverzekering?  Dat is mogelijk, een uitvaartverzekering is in Nederland namelijk niet verplicht. Het betekent wel dat er na uw overlijden geen geldbedrag  wordt uitgekeerd voor uw uitvaart. Wat er dan gebeurt verschilt per situatie. Wellicht heeft u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten of nog een bedrag op de bank waarmee uw uitvaart betaald kan worden. Wanneer u zelf geen geld opzij heeft gezet en er geen andere financiële middelen zijn, moeten uw echtgenoot, kinderen of uw erfgenamen uw uitvaart betalen. Een gemiddelde begrafenis of crematie kost in Nederland tussen de € 7.000 en € 10.000.

5. Kan ik met een uitvaartverzekering kiezen voor indexatie?

De kosten voor een uitvaart worden jaarlijks hoger, net als van andere producten. Op het moment dat uw uitvaart betaald moet worden, is het mogelijk dat de kosten een stuk hoger zijn dan het bedrag dat u bij het afsluiten van uw uitvaartverzekering gekozen heeft. Dat bedrag is meestal gebaseerd op de kosten van dat moment. Bij de meeste uitvaartverzekeraars krijgt u de mogelijkheid tot indexatie. Wat indexatie precies inhoudt, vertellen we u kort in onderstaande video. Vaak is indexatie niet mogelijk bij een koopsompolis. Een ander alternatief is dan om uw verzekerd bedrag tussentijds te verhogen.

Artikelen die u wellicht ook interessant vindt

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies