Verschil overlijdensrisicoverzekering uitvaartverzekering

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering. Hoewel beide verzekeringen uitkeren bij overlijden zijn er grote verschillen. Voordat u een overlijdensverzekering  of overlijdensrisicoverzekering afsluit, is het belangrijk om te weten welke verschillen dat zijn. Yarden legt graag de verschillen aan u uit.

Welke verzekering dekt de kosten van uw begrafenis of crematie?  En tegen welke risico’s verzekert u zich bij een  overlijdensrisicoverzekering? We zetten de belangrijkste kenmerken van beide verzekeringen voor u op een rij.

Overlijdensverzekering is hetzelfde als een uitvaartverzekering

Een overlijdensverzekering wordt ook wel uitvaartverzekering genoemd.  Een uitvaartverzekering sluit u af om de kosten van uw begrafenis of crematie te dekken.  U zorgt er hiermee voor dat uw nabestaanden geen financiële zorgen hebben om uw uitvaart te bekostigen.  Een overlijdensverzekering keert dus altijd uit bij overlijden.

Verschil overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering keert de verzekeraar een afgesproken bedrag uit aan uw partner of andere nabestaanden.

Met dit bedrag  kunnen uw nabestaanden de kosten opvangen die na overlijden betaald moeten worden. Zoals hypotheek, huur of andere kosten zoals studie kosten.

Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit als u tijdens de looptijd overlijdt.  Leeft u nog op de einddatum van de verzekering? Dan komt de overlijdensrisicoverzekering te vervallen .  Uw nabestaanden ontvangen dan ook geen uitkering. Voor een uitvaartverzekering geldt dit niet. Een uitvaartverzekering  kent geen einddatum en keert bij overlijden altijd uit.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op met een assurantietussenpersoon bij u in de buurt.

Bronnen

- Veel gestelde vragen overlijdensrisicoverzekering (Independer)

0 Reacties

Geef uw reactie

Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet doorgegeven aan derde partijen.

Cookies