"Straks zijn we nog maar met z'n drieën


als mama er niet meer is..."

"Straks zijn we nog maar met z'n drieën


als mama er niet meer is..."

Een goed afscheid

Stephan Punt, zijn vrouw Ellemieke en 2 zoons genieten volop van het leven. En dan horen ze dat Ellemieke ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te leven heeft.

In deze mini-documentaire Een goed afscheid vertelt hij over de ziekte en het overlijden van zijn vrouw. Zijn persoonlijk en openhartig verhaal laat zien hoe hij met zijn 2 zoons de draad weer oppakt. Hij vertelt wat het verlies voor hen betekent. En hij deelt de praktische kant van het verlies en het afscheid.

Bekijk de tweede aflevering van Een goed afscheid

Bekijk de eerste aflevering van Een goed afscheid

Stephan Punt werkt als administrateur op de financiële afdeling bij Yarden.

3-delige documentaire

Elke week komt er een nieuw deel uit van deze 3-delige docu. Elke documentaire behandelt verschillende periodes rond afscheid en rouw. Vragen als:

Volg Yarden op YouTube.

Tips over onderwerpen uit de documentaire

Kinderen en rouw

Kinderen verwerken het verlies van een dierbare op hun eigen manier. Ze rouwen, hoe jong ze ook zijn, maar beleven de dood en verlies anders dan volwassenen. Graag geven we u enkele handvatten hoe u uw kind kan ondersteunen bij de rouwverwerking. Lees meer over Kinderen en rouw.

Verlies van uw partner

Wat moet u allemaal regelen als u uw partner verliest? Naast de emotionele verwerking van uw verlies zijn er na de uitvaart tal van praktische zaken die geregeld moeten worden. Lees onze praktische informatie bij verlies van uw partner.

Uw uitvaartwensen vastleggen

Voor een uitvaart moet veel worden besproken en geregeld. Nabestaanden zijn in de deze periode geholpen wanneer de uitvaartwensen van hun verloren dierbare zijn vastgelegd. Zij kunnen zich richten op het rouwen. Weet u wat de uitvaartwensen zijn van uw naasten? En weten uw naasten wat uw wensen zijn voor uw eigen uitvaart?

Het zijn zaken waar u vooraf over na kunt denken en bespreken met elkaar. En die u nu al kunt vastleggen. Maakt u de dood bespreekbaar?

Leg uw uitvaartwensen vast

Een goed afscheid helpt je verder

Yarden, de uitvaartorganisatie die al 100 jaar steun geeft voor, tijdens en na de uitvaart. Hiervoor organiseert Vereniging Yarden jaarlijks ruim 100 activiteiten, zoals bijeenkomsten, filmvoorstellingen en lezingen. Om u te helpen, ondersteunen en te inspireren.


Pratenoververlies.nl

Bent u een dierbare verloren en heeft u behoefte om daar met iemand over te praten? Anoniem en vertrouwelijk? Dat kan, 7 dagen per week, op pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

Chat Praten over Verlies

Yarden blog

jul

27

Afscheid op een paar vierkante meter

“Dag meneer, ik leg contact met u, omdat ik een aantal zaken wil doornemen. Dat komt door mijn situatie. Ik lig in een zorginstelling”. Zo begon een bijzonder contact met een dame. We maakten een afspraak op haar kamer. Zij lag in bed, aan de linkerzijde een muur, tegenover haar een muur waar een tafel en keukenblok voor staan en een televisie is geplaatst. Aan de rechterzijde een pui met diverse ramen. Zij keek naar het plafond. Zij bleek terminaal ziek midden in de winter.

Afscheid op een paar vierkante meter