Wijn als 'bakkie troost'

6 mei 2020
Hoewel een kopje koffie nog steeds het meest geschonken wordt, is wijn in opkomst als 'bakkie troost'. Welke wijn past nu bij welk gerecht. We helpen graag met goede wijn en spijs-combinaties.

Steeds vaker zien we bij Yarden bij uitvaarten een ‘viering van het leven’. Er wordt op een andere manier stilgestaan bij de dood van een geliefde. Langzaam maar zeker worden uitvaarten minder sober en dat is ook terug te zien bij de catering. Hoewel een kopje koffie nog steeds dé favoriet is en het meest geschonken wordt op uitvaarten, kiezen mensen ook vaker voor wijn als ‘bakkie troost’.

Favoriete druivennat

Een Sauvignon Blanc, Chardonnay of Merlot. Welke wijn je drinkt, zegt misschien meer over je dan je denkt. Over Merlot-drinkers wordt bijvoorbeeld gezegd dat ze goede luisteraars zijn. De liefhebbers van Prosecco zijn levensgenieters en houden van een feestje. Welke wijn past bij de overledene. Hield hij of zij van een stevige rode wijn, of een fruitige witte misschien? Wat is er nou persoonlijker, dan op een afscheid met elkaar het glas te heffen, gevuld met het favoriete druivennat van de overledene?

Welke wijn is geschikt?

Over de hele wereld worden er wijnen verbouwd. Iedereen is wel bekend met de Europese klassiekers, maar wist u dat er ook prachtige wijnen komen uit bijvoorbeeld Libanon, Kroatië en Griekenland? Maar ook de wijnen uit Zuid-Afrika en Australië worden graag gedronken. Welke wijn is geschikt bij welk gerecht? De cateringmedewerkers bij Yarden helpen u graag met goede wijn en spijscombinaties.

Bekijk ons catering assortiment