"Ik heb  mooie herinneringen aan jou


en die blijven mij altijd bij"

"Ik heb  mooie herinneringen aan jou


en die blijven mij altijd bij"

Ik mis je

Hoe is het om plotseling je vader te verliezen? Wat komt er allemaal op je af? Joyce verloor in 2014 haar vader. Hij werd geschept door een auto toen hij van zijn werk naar huis fietste. Sinds die gebeurtenis is het leven van Joyce compleet veranderd en mist ze haar vader nog elke dag.

In de documentaire 'Ik mis je' laten we je meekijken in het leven van de 22-jarige Joyce. Joyce vertelt wat het verlies van haar vader met haar doet. Elke dag wordt ze ermee nog geconfronteerd dat hij er niet meer is. Ze denkt dagelijks aan hem. Ook krijgt ze bijvoorbeeld reacties van vrienden, klasgenoten en docenten. Een heel gewone opmerking van een wildvreemde kan het gemis van haar vader versterken. Muziek speelt nu en toen een belangrijke rol in haar band met haar vader.

Mini-documentaire

In de laatste weken van 2017 komt er iedere 2 weken een nieuw deel uit van de 'Ik mis je'-documentaire. Elke video laat iets zien in verschillende periodes van rouw en afscheid in het leven van Joyce.

  • De herinneringen aan Joyce' vader
  • Waar loop je tegenaan na een verlies
  • De betekenis van muziek

Blijf op de hoogte via ons YouTube-kanaal.

Jongeren en verlies

Jongeren die een dierbare hebben verloren, krijgen te maken met heel veel praktische dingen die veranderen. Dat geldt binnen het gezin, maar ook in de omgang met vrienden. Voor school of studie kunnen de gevolgen heel groot zijn. Dit wordt vaak onderschat, omdat jongeren aan de buitenkant niet laten zien dat er iets aan de hand is. Zij vĂ³elen zich wel anders, maar willen niet anders zijn.

Met onze mini-documentaire 'Ik mis je' laten we je meekijken wat het betekent voor een jongere om een dierbare te verliezen. We geven enkele tips hoe je concreet jongeren kunt helpen bij een verlies. Niet alleen in de eerste weken na een overlijden, maar ook in de jaren erna.

Lees meer over jongeren en rouw.

Uitvaartwensen vastleggen

Voor een uitvaart moet veel worden besproken en geregeld. Nabestaanden zijn er in deze periode mee geholpen als hun verloren dierbare zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd. Dit kan helpen in het rouwproces. Daarom is het belangrijk te weten wat de uitvaartwensen zijn van uw naasten?

Muziek speelt voor veel mensen een belangrijke rol. Omdat een muzieknummer bijvoorbeeld herinneringen oproept aan een overleden dierbare, of omdat de tekst herkenbaar is of woorden van troost biedt. Welk muzieknummer wil jij laten horen op je uitvaart?

Inspiratie opdoen? Luister naar de Top 20 uitvaartliedjes

Leg uitvaartwensen vast

Een goed afscheid helpt je verder

Yarden, de uitvaartorganisatie die al 100 jaar steun geeft voor, tijdens en na de uitvaart. Hiervoor organiseert Vereniging Yarden jaarlijks ruim 100 activiteiten, zoals bijeenkomsten, filmvoorstellingen en lezingen. Om je te helpen, ondersteunen en te inspireren.


Chatten over verlies en rouw

Pratenoververlies.nl

Bent u een dierbare verloren en heeft u behoefte om daar met iemand over te praten? Anoniem en vertrouwelijk? Dat kan, 7 dagen per week, op pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

Chat Praten over Verlies

Yarden blog

jan

27

Genieten!

Enkele momenten waar geprobeerd is weer te geven, dat genieten een kunst is en een voorrecht! Dat genieten energie kan geven en na bewezen dienstverlening, een dankbare herinnering en stimulans is dit werk te blijven doen.

Genieten!