Yarden Inspireert

Niemand is hetzelfde, afscheid nemen betekent voor iedereen iets anders en liefde spreekt vele talen. Wij geloven dan ook dat elk mens een betekenisvol en persoonlijk afscheid verdient. Ook na de uitvaart komt er nog veel op de nabestaanden af.

Samen maken we de dood bespreekbaar. Wij inspireren u graag met verhalen, ideeën en bijeenkomsten om de uitvaart zo passend en betekenisvol mogelijk te maken en u te steunen in de periode erna. De inspiratiefolder 'Wat wil ik eigenlijk zelf?' helpt u bij het nadenken over uw eigen uitvaatwensen. Inspiratie voor uw uitvaart vindt u ook op onze blog.

Er is zoveel te delen over het overlijden en de uitvaart, maar ook over de praktische afwikkeling en over rouwen, herdenken en herinneren, dat we dit voor u in onderbrengen in Thema’s & Trends.

Hier vindt u inspiratie, informatie, ideeën en nieuwe ontwikkelingen. En de onderwerpen zullen blijven groeien.

Rouwrituelen

Ieder neemt op zijn of haar eigen manier afscheid. Wat zijn de rouwrituelen waar we vaak te maken hebben?

Lees meer over rouwrituelen

Yarden blog

Lees onze blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Blogthema's

Benieuwd naar de persoonlijke verhalen van onze uitvaartverzorgers? Of naar hoe wij mensen helpen met het verwerken van een verlies?

Lees ons blog

Blogthema's

Op het blog leest u inspirerende verhalen over deze thema's:

nov

12

Tips voor jouw 'erfenis' op social media

Sta jij wel eens stil bij de hoeveelheid gegevens die je plaatst op social media? Denk aan je diverse persoonlijke profielen, foto’s en video’s, berichten, tweets etc. Als je overlijdt, blijven al deze gegevens rondzweven op het world wide web. Wil je dat? Of wil je dat je nabestaanden er iets mee doen? Tip: denk nu alvast na over wat er moet gebeuren met je social media accounts na je overlijden. Wat zijn de mogelijkheden?

Tips voor jouw 'erfenis' op social media

Bijeenkomsten Vereniging Yarden

Kijk voor meer inspiratie ook eens bij de bijeenkomsten die de vrijwilligers van Vereniging Yarden organiseert. We hebben een brede agenda met een gevarieerd aanbod. Van lezingen, themadagen en herdenkingsconcerten tot gesprekbijeenkomsten, films en theatervoorstellingen.

dec

18

Byzantijnse muziekavond

Muziek voor de ziel: Byzantijnse muziek avond met Musica Son uit Groningen o.l.v. Cas Straatman.

Byzantijnse muziekavond
  • Over heel de wereld zal er licht branden voor de kinderen die wij zo oneindig missen. Flakkerende kaarsen vormen een baken, een teken van onvoorwaardelijke liefde, herinneringen koesterend en hun warmte omarmend. WereldLichtjesDag yardenhuis Beukenhof
  • Kom op zaterdag 21 december naar yardenhuis van Rotterdam om stil te staan bij het afscheid dat u nam van uw dierbaren. U bent van harte welkom op deze bijzondere herdenkingsbijeenkomst. Kerst herdenkingsbijeenkomst yardenhuis van Rotterdam

Vrijwilliger, iets voor u?

Lees meer over wat onze vrijwilligers precies doen en op welke gebieden Yarden vrijwilligersfuncties biedt. Misschien is het iets voor u?!

Meer informatie

Inspiratie aan de hand van bijzondere uitvaarten

Bij een overlijden, de uitvaart, de afwikkeling en in de periode erna komen veel praktische zaken kijken. Daarom geven we u een aantal ideeën en tips om u verder te helpen.