"Ik had geen idee dat een uitvaart


zo'n inspirerend afscheid kon zijn"

"Ik had geen idee dat een uitvaart


zo'n inspirerend afscheid kon zijn"

Yarden Inspireert

Niemand is hetzelfde, afscheid nemen betekent voor iedereen iets anders en liefde spreekt vele talen. Wij geloven dan ook dat elk mens een betekenisvol en persoonlijk afscheid verdient. Ook na de uitvaart komt er nog veel op de nabestaanden af.

Samen maken we de dood bespreekbaar. Wij inspireren u graag met verhalen, ideeën en bijeenkomsten om de uitvaart zo passend en betekenisvol mogelijk te maken en u te steunen in de periode erna. De inspiratiefolder 'Wat wil ik eigenlijk zelf?' helpt u bij het nadenken over uw eigen uitvaatwensen. Inspiratie voor uw uitvaart vindt u ook op onze blog.

Er is zoveel te delen over het overlijden en de uitvaart, maar ook over de praktische afwikkeling en over rouwen, herdenken en herinneren, dat we dit voor u in onderbrengen in Thema’s & Trends.

Hier vindt u inspiratie, informatie, ideeën en nieuwe ontwikkelingen. En de onderwerpen zullen blijven groeien.

Rouwrituelen

Ieder neemt op zijn of haar eigen manier afscheid. Wat zijn de rouwrituelen waar we vaak te maken hebben?

Lees meer over rouwrituelen

Yarden blog

Lees onze blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Blogthema's

Benieuwd naar de persoonlijke verhalen van onze uitvaartverzorgers? Of naar hoe wij mensen helpen met het verwerken van een verlies?

Lees ons blog

Blogthema's

Op het blog leest u inspirerende verhalen over deze thema's:

mrt

19

Wat wilde u worden als u later groot zou zijn?
Wat wilde u later worden? Voetballer?

Herinnert u zich nog wat u vroeger wilde worden? Wat waren uw dromen, waar lagen uw interesses en hoe was u van plan later geld te verdienen?

Wat wilde u worden als u later groot zou zijn?

Bijeenkomsten Vereniging Yarden

Kijk voor meer inspiratie ook eens bij de bijeenkomsten die de vrijwilligers van Vereniging Yarden organiseert. We hebben een brede agenda met een gevarieerd aanbod. Van lezingen, themadagen en herdenkingsconcerten tot gesprekbijeenkomsten, films en theatervoorstellingen.

okt

6

Tour of Art Flevoland bij yardenhuis van Lelystad

Tour of Art Flevoland bij yardenhuis van Lelystad

Op deze dag neemt yardenhuis van Lelystad deel aan Tour of Art Flevoland, de kunstroute bij uitstek. U bent van harte welkom, onze deuren zijn geopend.

Tour of Art Flevoland bij yardenhuis van Lelystad
  • Tijdens deze open dag laten we belangstellenden graag welke mogelijkheden er allemaal bestaan om voor iedereen een passend, betekenisvol afscheid mogelijk te maken. Yardenhuis van Lelystad neemt deze dag ook deel aan Tour of Art Flevoland. Open dag en Tour of Art Flevoland
  • Na het succes van de vorige jaren, houden we op maandag 3 en dinsdag 4 juni weer rondleidingen over de begraafplaats van Lelystad. Met technische uitleg en verhalen van nabestaanden aan hun overleden geliefden. Vertelavonden begraafplaats Lelystad

Vrijwilliger, iets voor u?

Lees meer over wat onze vrijwilligers precies doen en op welke gebieden Yarden vrijwilligersfuncties biedt. Misschien is het iets voor u?!

Meer informatie

Inspiratie aan de hand van bijzondere uitvaarten

Bij een overlijden, de uitvaart, de afwikkeling en in de periode erna komen veel praktische zaken kijken. Daarom geven we u een aantal ideeën en tips om u verder te helpen.