Yarden Inspireert

Niemand is hetzelfde, afscheid nemen betekent voor iedereen iets anders en liefde spreekt vele talen. Wij geloven dan ook dat elk mens een betekenisvol en persoonlijk afscheid verdient. Ook na de uitvaart komt er nog veel op de nabestaanden af.

Samen maken we de dood bespreekbaar. Wij inspireren u graag met verhalen, ideeën en bijeenkomsten om de uitvaart zo passend en betekenisvol mogelijk te maken en u te steunen in de periode erna. De inspiratiefolder 'Wat wil ik eigenlijk zelf?' helpt u bij het nadenken over uw eigen uitvaatwensen. Inspiratie voor uw uitvaart vindt u ook op onze blog.

Er is zoveel te delen over het overlijden en de uitvaart, maar ook over de praktische afwikkeling en over rouwen, herdenken en herinneren, dat we dit voor u in onderbrengen in Thema’s & Trends. U vindt hier inspiratie, informatie, ideeën en nieuwe ontwikkelingen. En het aantal onderwerpen blijft groeien.

Rouwrituelen

Ieder neemt op zijn of haar eigen manier afscheid. Wat zijn de rouwrituelen waar we vaak te maken hebben?

Lees meer over rouwrituelen

Yarden blog

Lees onze blog over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten.

Blogthema's

Benieuwd naar de persoonlijke verhalen van onze uitvaartverzorgers? Of naar hoe wij mensen helpen met het verwerken van een verlies?

Lees ons blog

Blogthema's

Op het blog leest u inspirerende verhalen over deze thema's:

okt

12

Dorps(t)huis

Rituelen zijn er elke dag! Bij een uitvaart vormgeven zijn er ook ritueeluitingen: een groet brengen bij de overledene, een defilé, kaars aansteken, etc. Jouw kunst is ervan te genieten, te leren en te respecteren.

Dorps(t)huis

Bijeenkomsten Vereniging Yarden

Kijk voor meer inspiratie ook eens bij de bijeenkomsten die de vrijwilligers van Vereniging Yarden organiseert. We hebben een brede agenda met een gevarieerd aanbod. Van lezingen, themadagen en herdenkingsconcerten tot gesprekbijeenkomsten, films en theatervoorstellingen.

Vrijwilliger, iets voor u?

Lees meer over wat onze vrijwilligers precies doen en op welke gebieden Yarden vrijwilligersfuncties biedt. Misschien is het iets voor u?!

Meer informatie

Inspiratie aan de hand van bijzondere uitvaarten

Bij een overlijden, de uitvaart, de afwikkeling en in de periode erna komen veel praktische zaken kijken. Maar er is ook ruimte voor creativiteit. Daarom geven we u een aantal tips en ideeën om u verder te helpen én hopen we u te inspireren met een aantal verhalen over bijzondere uitvaarten.

Tips en ideeën

Een uitvaart regelen, spreken op een uitvaart, rouwverwerking na de uitvaart of rouwverwerking bij kinderen, informatie over erfrecht, de meest populaire liedjes voor een afscheidsdienst, maar ook de nieuwste mogelijkheden op het gebied van catering. U vindt hiernaast een selectie van artikelen met tips, ideeën, inspiratie en informatie waarmee wij u hopen verder te helpen.

Bekijk ook regelmatig het Yarden blog voor de meest actuele verhalen.