Inspirerende uitvaarten

Laat u inspireren door de verhalen van mooie, bijzondere uitvaarten die wij hebben verzorgd. Van een uitvaart op een schip, een expositie na de uitvaart, tot een asverstrooiing op 20 kilometer hoogte met behulp van een ballon.

Er is veel mogelijk voor een bijzonder en persoonlijk afscheid. Hieronder hebben we enkele originele voorbeelden voor u verzameld.

Bijzonder uitvaartvervoer

Uitvaart op een schip


Uitvaartverzorgster Jolanda de Boer van Yarden, organiseerde de uitvaart van een man die altijd als binnenschipper had gewerkt. Varen was zijn lust en zijn leven. Water moest dan ook wel een rol spelen op de dag van het afscheid. Het werd een bijzondere uitvaart op een schip.

Op de bakfiets


Erik-Paul leidde ruim een kwart eeuw een zwervend bestaan in Hengelo. Een markant persoon, die op zijn eigen wijze van het leven genoot. Toen hij op 49-jarige leeftijd overleed, wilden zijn nabestaanden een uitvaart zoals hijzelf altijd was geweest; bijzonder. Hij werd vervoerd op de bakfiets.

Uitvaart in het donker

Avondcrematies zijn tot nu toe nog een relatief onbekend fenomeen, maar Ronny van Haften (Yarden & Van Haften Uitvaartzorg De Liemers in Zevenaar) heeft er reeds een aantal georganiseerd. Een uitvaart in het donker, met fakkels en vuurkorven. "Het is intiemer en rustiger dan een crematie overdag.”

Feestjes als uitvaart

Moeder Ros-Scheltema (91) nam afscheid van haar leven met een boottocht over haar geliefde rivier het IJ, in een kist beschilderd door haar dochter, illustratrice en kunstenares Winny. Met hapjes en drankjes voor iedereen in de boot en de muziek die ze mooi vond, werd het afscheid een soort feestje.

Laatste rondje


Het afscheid van Bea Beijer moest 'iets gezelligs' worden, wilde ze. Na haar overlijden gaf ze een feestje in het dorpsrestaurant in Gieten. In de feestzaal brachten 200 gasten, rondom haar kist, een toost op haar uit. Een laatste rondje voor Bea.

Rugby, bier en bitterballen


Toen de 21-jarige Stefan Meinders overleed aan de gevolgen van lymfatische leukemie, wilde hij graag dat de gasten na zijn uitvaart bier en bitterballen zouden krijgen. Zijn ouders Arma en Henk begrepen direct waarom.

Versierde kist als kast

Mevrouw Scheele (94) uit Enschede verfraait het leven graag met haar creatieve invallen. Zo kreeg ze voor haar eigen uitvaart ook een origineel idee: samen met haar zoons en kleinzoons versierde ze zelf haar kist, die nu als kast staat te schitteren op haar slaapkamer. "Nu weet ik hoe mijn kist eruitziet, het zou toch jammer zijn als dat pas was gebeurd als ik er niet meer was geweest?"

Volgt u voor meer persoonlijke en inspirerende verhalen ook onze blog.


Spiritueel afscheid in de natuur

Inspiratie voor een mooi afscheid

Inspiratie opdoen voor uw uitvaart? Lees meer over bijzondere uitvaarten die we hebben georganiseerd, persoonlijke uitvaartthema's en rouwrituelen.

Lees meer