Uitvaartthema's

Ook al denkt u niet dagelijks na over uw uitvaart, u wilt waarschijnlijk wel een afscheid dat past bij de manier waarop u heeft geleefd. Is het niet voor uzelf, dan misschien wel voor uw nabestaanden. En het kan, want elke uitvaart is uniek. Laat u voor een persoonlijke en bijzondere uitvaart inspireren door de verschillende uitvaartthema's.

Inspirerende uitvaartthema's

Er is veel mogelijk om het afscheid persoonlijk te maken. Hieronder enkele voorbeelden.

Eenvoudig en vertrouwd

Staat u in het leven al niet graag in de schijnwerpers en denkt u 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'? Dan past een eenvoudig afscheid, zonder toeters en bellen, waarschijnlijk bij u. Misschien wilt u zelfs graag worden opgebaard in uw eigen vertrouwde woning. Dat kan. We verzorgen vaak uitvaarten bij mensen thuis.

Zoals u in het leven staat

Bij uitvaarten met een persoonlijk thema maken we voelbaar hoe de overledene in het leven stond. Houdt u van lekker eten en drinken? Dan kunnen we een bourgondische uitvaart verzorgen met speciaalbier, mooie wijn en lekkere hapjes in plaats van koffie en cake. Misschien is klassiek meer uw stijl. Wat dacht u van een antieke Bentley als rouwauto of een afscheid in barok-stijl met muziek van Bach. Ook uw hobby, zoals uw favoriete voetbalclub of geliefde moestuin, kan centraal staan tijdens de uitvaart.

Vrolijk en gezellig

Wilt u niet dat somber zwart en grijs overheersen bij het afscheid? Kies dan voor een uitvaartthema in een bepaalde kleur, met bijvoorbeeld een knalrode kist of alle bloemen in dezelfde kleur. Of wat dacht u van typisch Hollands? Met klompen of Delfts blauw, een zee van tulpen of een broodje kroket en een biertje na afloop van de plechtigheid.

Religieus of spiritueel

Speelt religie een belangrijke rol in uw leven? Onze uitvaartverzorgers hebben ervaring met rouwrituelen vanuit culturen en religies. Zij helpen graag bij het verzorgen van een religieus afscheid. Ook spiritualiteit kan een persoonlijk thema zijn bij de uitvaart. Er is veel mogelijk, met bijvoorbeeld wierook en spirituele boodschappen op de rouwkaart.

Mogelijkheden in de buurt

Wilt u een bijzondere begrafenis of crematie, voor uzelf of iemand anders? Er kan meer dan u misschien denkt! Heeft u een idee? Uw uitvaartverzorger vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn bij uitvaartlocaties bij u in de buurt.


Goed overleg met de uitvaartconsulent

Met welke informatie kunnen wij u verder helpen?

  • Nazorg bij overlijden
  • Praten over verlies
  • Hoe gaat u om met rouw op het werk?