Voorlichting, bewustwording en nazorg

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid vinden we het belangrijk u op verschillende manieren te informeren en inspireren over het afscheid, rouw, de dood en uitvaartwensen. Daarom biedt Vereniging Yarden diverse activiteiten, bijeenkomsten en zorg aan. Zo’n 150 onmisbare vrijwilligers zetten zich in voor u en ons.

Magazine Verder

1 Magazine Verder

Met de bijzondere en persoonlijke verhalen in ons magazine Verder willen wij u inspireren. Daarnaast leest u interessante nieuwtjes zodat u altijd up-to-date bent over ons, Vereniging Yaden en uw lidmaatschap. Regelmatig hebben we leuke acties en aanbiedingen speciaal voor u. Als organisatie willen we ons inzetten voor een duurzame samenleving. Daarom verschijnt Verder digitaal.
Download hier het meest recente nummer.
Lees hier een eerdere versie
Project: leren van olifantenverdriet

2 Project: leren van olifantenverdriet

Hoe kun je basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met afscheid nemen, rouw en de dood? Met behulp van olifanten. Afgelopen jaar bezochten drie scholen verschillende dierentuinen in Nederland. Lees hier meer over dit bijzondere onderwijsproject.
Verder na een uitvaart

3 Verder na een uitvaart

Onze vrijwilligers bieden steun bij rouw en verdriet na een afscheid. Maar zij verwijzen mensen ook door naar diverse professionele partners in rouw- en verliesbegeleiding. Voor praktische hulp, zoals het opruimen van de kleding, administratie of het leegruimen van een huis. Of emotionele hulp zoals een training Mindfulness om te leren ontspannen in een stressvolle tijd of bemiddelingshulp bij onenigheid tussen familieleden. Daarbij werkte Vereniging Yarden in 2018 samen met partners als het Leger des Heils Reshare, Humanitas, Stresswise, Ontzorgd Verhuizen en de Opzegdienst.
Praten over verlies

4 Praten over verlies

Pratenoververlies is een initiatief van Yarden en vrijwilligersorganisatie Humanitas. Deze twee partijen hebben hun expertise op het gebied van ondersteuning bij verlies en rouw gebundeld. Eind 2018 heeft Yarden het stokje overgenomen van Humanitas. Wie daar behoefte aan heeft, kan anoniem en vertrouwelijk, 7 dagen per week, chatten met een goed getrainde en vaak ervaringsdeskundige vrijwilliger. In 2018 vonden er 2.497 chats plaats, met een gemiddelde contactduur van 43 minuten. De meeste bezoekers zijn vrouwen en de gemiddelde leeftijd is 25 jaar. Mensen hebben voornamelijk behoefte om te praten over verlies van ouders waarbij verliesverwerking van de moeder de boventoon voert.